Zombie love

På senaste tiden har jag uppmuntrat min egen barnsliga sida. Min bästa sida såklart! Och idag gjorde jag det igen..



En lite dos av glädje räcker långt och denna boken lockar fram skratt! En kort liten bilderbok som jag kommer plocka fram när jag behöver ett leende som bäst.

Energy status: low. Please recharge.

Jag gillar inte att vara sjuk. Gårdagens mående berodde inte endast på dålig sömn, en lite dos med feber hade jag åkt på också. Energin är om möjligt ännu lägre än vanligt. Energimässigt har jag ju varit ganska låg allmänt på senaste tiden men gårdagskvällen tog nog toppen, eller dalen snarare, och idag har inte varit mycket bättre. Tur nog fanns det inga lektioner på dagen schema så jag har kunnat vara hemma. Spenderat 95% av min tid i sängen. Det viktigaste är gjort: hitta tre sagor till examinationen imorgon. Skulle inte påstå att jag kan dem suveränt men med lite vilja går det nog an imorgon!

Just nu känner jag mest för att sova men gör jag det nu lär jag inte få mycket sömn i natt, ska tvinga mig i säng tidigt istället! Nu ska jag försöka att läsa lite kurslitteratur. Motivationen får bli någon bra film i soffan efteråt.

Ge mig mer energi tack!

Lazy day

Idag är jag trötter! Ont i halsen när jag vaknade och under dagen har jag börjat få värk i kroppen och frusit. Känns inte som att min kropp mår toppen. För lite sömn har den nog också fått. Men jag har inte riktigt tid att vara sjuk än så blir det värre får jag börjar gå på alvedon. Hemtentan är iaf avklarad och skickades in igår. Texten är jag nöjd med dock kom jag på i efterhand att jag skrev en referens fel i referenslistan... Blir jag Fx:ad på det kommer jag inte blir lite irriterad. En typisk sak de skulle kunna göra men det känns så grymt onödigt!

Nu är det iaf två mindre examinationer kvar. Den ena är att lära sig tre sagor utantill och jag tog en tur till biblioteket idag så det borde jag klara av. Den andra är en gruppexamination så det kräver nog inte lika mycket energi iom att man kan dela på smällen!

Men nu ska jag läsa sagor om älvor, vättar och andra väsen och hoppas på att jag hittar någon mysig!

to be continued

24.00 är det inlämning av tentan. Jag känner mig nöjd och kommer troligen inte göra nåt mer med min text. Tyvärr finns det fortfarande massor med annat plugg att ta tag i. Ligger lite efter med allt annat nu när man lagt ner all energi på tentan, det är bara hoppas att det var värt det i slutändan! Nästa huvudmål är att lära sig tre folksagor till på torsdag och sedan kommer en gruppinlämning + redovsning på måndag. Först måsta jag dock läsa ikapp lite kurslitteratur för att veta vad vi ska prata om på morgondagens seminarium. Hej då allt vad socialt liv innebär!

Arg

Alla dessa jävla fördomar gör mig så less ibland. Visst jag erkänner att förskollärarutbildningen inte kräver något geni och att komma igenom den är en dans på rosor för många. Men har man valt utbildning efter vad man verkligen vill arbeta med och sedan får höra "Måste man vara smart och skriva tentor för att bli det?" får mig att lack ur en aning. Ja, många kan troligen bli förskollärare men för att bli en BRA JÄVLA förskollärare krävs engagemang och kunskap som i vilket annat jävla yrke som helst. Skulle kunna skrika och svära över detta länge till men nu tänker jag ägna min tid åt att hitta en riktigt god lunch, lite ny pluggenergi och ha en jävligt bra fredag.

Keep on walking

Och så var det det där med att gå och lägga sig tidigt. Tiden har flytit på ikväll med plugget och trotts att godiset tog slut för ett bra tag sedan är humöret ändå topp. Kommer väl få bita mig i tungen sen när jag nu säger att det faktiskt känns bra med examinationen. För tillfället är det roligt att plugga och att känna så lägger humöret på en helt annan nivå! Den är inte klar ännu och stunder av min helg kommer jag nog få lägga ner, men det känns bra nu! Och jag är banne mig grym, that's it! ;)

Motivation

Så här motiverar jag mitt pluggande ikväll:

Turkisk peppar i mjuk form och "gegga" i mitten. Den innehåller dock två olika sorter vara endast den ena är god men ingen av dem toppar den klassiska turkiska pepparn! Nu skulle det nog sitta bättre med mat i magen. Känner att min energi håller på att gå neråt. Sen ska jag dock försöka att slipa lite ytterligare på mina analyser innan jag gör en ny tidig kväll. Inget slår en god nattssömn på att ge energi! Och imorgon väntar en ny pluggadag med bästa klasskamraten ute på SU och en konsert med Veronica Maggio på kvällen med fina vänner. :) Saknar bara ett träningspass mitt i det här för att få en liten kick men det får nog vänta till helgen!

Paraply

Rusade runt i sista minuten innan jag skulle gå till tåget imorse. Uppdrag: Hitta ett paraply! Regnet öste ner och jag kunde inte hitta mitt paraply i någon av mina väskar på rummet eller någon annanstans i rummet för den delen heller. Slutade med att jag rotade i garderoben och fick till min lycka med mig ett helt paraply. Förvånad blev jag dock när jag i skolan sedan skulle plocka upp skolböckerna och hittade mitt paraply. Det hade jag ju så smart satt ner i väskan redan innan jag kom på att det faktiskt behöver och inte tänkte jag på morgonen att jag skulle leta i den redan färdigpackade väskan.


En gång i tiden hade jag ett fint randigt paraply. Det blåste sönder...

Get back up

Tummen upp för humöret idag och det tackar jag bästa klasskamraten och systeryster för! Har haft toppen sällskap dagen lång och det gör en del. Att jag och klasskamraten gjorde suveränt ifrån oss med våra hemtentor gjorde inte saken sämre. Vi har även bokat in en ny pluggdate på fredag och tills dess ska jag fila lite på tentan. Men den börjar kännas okej nu!

Var i skolan från kl 9.00 och lämnade den 17.00, på den tiden hade vi en lunch lite småflumm och en räjäl mängd plugg. Suveräna är ordet! Fick även kommentaren "Jessica, du är som IKEA. Men det är en komplimang, jag skulle inte klara mig utan IKEA.". Den syftar då på att jag är väldigt ordningsam, speciellt då när det kommer till pluggandet.

Ny dag, mindre energi

Har pluggar cirkus elva timmar idag. Jag påstår inte att de varit intensiva och produktiva men jag har verkligen försökt. Något litet har jag nog också fått ut ur det om än inte i närheten av så mycket som jag önskar. Imorgon väntar en ny pluggdag med en vän i biblioteket. Förhoppningsvis får det in mig på rätt spår igen och en nypa ny motivation. Att bolla ideér är det som brukar krävas för att min spärr ska lossna. Det bollplank och den energiknippen jag brukat använda mig av är dock numera ett x så en ny plan krävs om varje examinationstillfälle inte ska bli som detta. Och tro mig det vill jag inte!

Och så vidare...

Bara för att jag känner mig någorlunda bra som har kommit igång och skrivit 339 ord. En stor förbättring från noll. Ska jag satsa på att iaf lyckas dubbla antalet ord idag? Små steg i taget får vara lösningen på att ta mig igenom denna examination!

.

Slösat bort ännu en dag på ingenting.

Fredag

Föräldrarna åker bort till värme i en vecka och i början avundades jag dem. Men frågan är vad man njuter mest av. För tillfället tror jag att en vecka hemma själv med lillebror är skönare än att åka iväg med dem. Det blir till att ta hand om sig själv en stund igen och det kan nog göra mig gott! Sitter och planerar veckans middagar och skriver en handlingslista. Alltid roliga att pröva på nya recept. Det är bara hoppas att det smakar gott också.

Har även under denna lediga dag tagit tag i examinationen. Har inte gjort någon jätteinsats än men jag arbetar mig sakta in i den. Lite rörigt att separera allt som bara vill hänga ihop men det går nog förr eller senare. Ska strax röra mig in i begreppsvärlden igen!

Regnväder

Känns som att det går allt mer mot hösten nu när det regnar allt mer och mer. Önskar dock att det skulle bli lite kallare också. Har en ny mysig mössa som jag vill missbruka och det krävs det kyla för. Till imorgon håller jag dock tummarna för bra väder. Då är det konsert med Daniel Adams-Ray på gröna lund som gäller! Blir troligen en riktigt bra kväll så länge det inte öser ner regn. Och kanske kan jag få en ursäkt att sätta på mig mössan.

14e september

Powerpoint på en föreläsning är överskattat och det visade föreläsare idag. Tre timmar satt jag med elefant öron och sög in allt han hade att säga. Det är lite som slår en riktigt bra föreläsare i kombination med ett intressant ämne! En självsäker person som är säker på sitt ämne och vet hur man kan förmedla det på ett bra sätt. Sen behöver man ingen jäkla powerpoint som man läser ur ordagrant! Nej, det här var bra och jag har lite bättre tankar om skolan. Föreläsningarna denna kurs har än så länge slagit de tidigare kurserna med hästlängder och jag hoppas att det någorlunda håller i sig!

Är jag elak om jag känner skadeglädje över folket som alltdi skippar föreläsningarna och nu inte kan läsa in den genom en powerpoint?

Nej

Humöret har tillsammans med mungiporna sakta men säkert klättrat sig allt längre ner under kvällen. Saknar en kram och en nypa motivation. Får se om jag lyckas vända på steken imorgon!

Plugg

Pessimist javisst! Så känner jag mig lite nu. Är inte alls taggad på att börja skriva på terminens första tenta. Kursen är riktigt rolig och intressant men när det kommer till att dra tummen ur röven och börja skriva så känner jag inte alls motivationen. Jag vet att det kommer bli svårt och det finns så mycket annat som lockar. Lösningen som jag förr eller senare nog får tvinga mig till är en heldag i biblioteket med endast skolböckerna som sällskap. Inte mycket som kan distrahera en då.

Jag kan dock känna mig rätt stolt då jag faktiskt gjort bort "skitjobbet" på examinationen vilket består av att transkribera cirka tre minusters filmat material. Och det är inte det lättaste kan jag säga! Eller jo, det är den lättaste delen av tentan men att kolla på filmen om och om och skriva ner allt som sägs, blickar, kroppsspråk och tonfall tar tid!

Kärlek vid första ögonkastet

När man känner sig själv är det lätt att veta när det inte finns någon poäng i att försöka vara vuxen. Idag var ett sånt fall. Barnet i mig kom fram direkt när jag såg boken Sad monsters och nu ligger den här på bordet bredvid mig.


A book that proves monsters are only human. After all, you are what you eat.

Träning

Det vore en lögn att säga att träning inte blir roligare med nya fina träningskläder! Och för tillfället är listan rätt lång på nya saker jag önskar mig men jag tar några små steg i taget och detta är min nyaste investering:



Jag är i vanliga fall ingen rosa tjej men en liten klick på skorna ger en ett litet leende på läpparna när man tar på dem! Ska nöta dem väl på gymmet och i spinningsalen.

RSS 2.0