30e augusti

Terminsstart för skolan igår och det känns bra. Riktigt bra. I princip samma klass som innan sommaren men några har fallit bort och några har kommit till. En bra termin tror jag och hoppas jag iaf att det blir. En kurs med inriktning på språk är det som gäller och det verkar kunna vara intressant. Första föreläsningen är idag 17.00-19.00... Skum tid mot vad vi brukar ha. Men jag håller tummarna packar väskan och drar mig dit med positiv inställning, betydligt mer än va andra gör! Det blir iaf plugg dagen lång idag för att försöka få en bra start.

en dag i augusti

Rätt nyligen hemkommen från en härlig vecka i strålande sol och varma vindar. En perfekt uppladdning inför terminsstarten på måndag. De sista dagarna blir det att bara ta det lugnt och njuta! Tjänade mig dock en liten slant idag och lekta städerska i stora huset. Det är inte ett erbjudande man tackar nej till. Speciellt inte efter att undergårdagen spenderat några slantar. Lönespecifikationen kom även indag med ett stort leende på posten. Plötsligt känns de många timmarna långt borta. Kommer även en slant i september iom att timmisar får lönen en månad senare. För att ge ekonomin ännu en tumme upp ringde min förra chef upp mig och erbjöd mig lite extra jobb under terminen. Förhoppningsvis blir det något av det och så ska jag börja om mitt spara, spara, spara och utnyttja tiden jag bor under föräldrarnas tak väl!

Bjuder även på några bilder från resan som visar hur bra man kan ha det!


Norr

Idag är det glädjekänslor blandat med ledsna. Känner att jag befinner mig i fel ända av Sverige då stora tjocka släkten är i norr och firar mormor som fyllt 80 år. Själv är jag ensam kvar och jobbar. Känns förhoppningsvis mer värt det när lönen kommer men nu är det trååååk! Har tröstat mig med en konsertbiljett iaf och få nöja mig med det och att jag träffa väldigt trevligt folk här hemma.

Är just nu i slurtspörten på mina sommarjobbet. Endast 27 timmars arbete kvar!

genvägar och omvägar

Cykelturen hem från jobbet igår blev minst sagt längre än va den brukar vara. Tog mig 55 minuter att cykla hem istället för de vanliga 25 minuterna. Ett brännsår på armen lyckades jag även få. Man kan ju undra vad som resulterade i detta? Jo, jag letade efter genvägar. En del av den vanliga vägen går på bilvägen och där känns det inte så skoj att köra när man är lite trötter. Så istället letade jag mig fram genom villor till grusvägar till stigar som blev altt smalare tills jag kom ut i en, rätt skog måste poängteras! Dock fick jag vända några gåner under färden och en stig hade brännässlor vid sig varav brännsåret.

Så fick jag ut något av det hela? Nja, första biten av turen kan tänkas värd att ta dock känns den inte så lockande att cykla i mörker. Grusvägar och stigar har tyvärr inga gatulampor. Får se hur jag cyklar ikväll till sommarens sista nattpass! Om inte den glädjen håller en vaken vet jag inte vad som gör det!

Augusti

Jag har endast 7 arbetspass innan jag tänker njuta av sommaren fullt ut! Och mitt allra sista nattpass har jag redan på torsdag. Har dock lite småledigt här och var; som idag. Funderar på att njuta av resten av dagen på stranden men får se om jag hittar något sällskap till det. Annars blir det en lugn dag i solstolen på gräsmattan. Kl 22.00 är det jobb som gäller igen!

RSS 2.0