Hål i väggen...

..så såg det ut i min och älsklingens lägenhet när vi i helgen skulle försöka sätta upp hyllor. Nu är det som tur var på bättringsvägen och förhoppningsvis blir det klart under ledigheten som börjar imorgon! Tre-dagars-veckor är härliga saker <3 Ledigheter kommer bestå av fix och trix i lägenheten, familj, slappande och nyårsfirande hos syster!

Men vad ska jag göra ikväll när jag sitter utan TV och den årliga Victoria's Secret Fashion Show visas? Ett problem som ska lösas!

Juluppehåll - över

Nu är jag tillbaka på jobbet efter ett skönt juluppehåll. Jag har haft en riktigt mysig jul! Är nog nöjd med det mesta och speciellt att jag fick spendera hela med älsklingen :) Vi började ju den 23:e med att åka in till stan och köpa de sista julklapparna, det var självklart mycket folk men det ger lite julstämning det med. Fram mot kvällen åkta vi till hans familj där vi slog in julklapparna, klädde granen och rimmade i massor. En ovanlig dan föra dopparedagen för mig men den var väldigt mysig även om mitt rimmande inte var det bästa. Men de andra höll med i att första gången är den svåraste :p

På julaftonsmorgon stog jag redo vid spisen och väntade på att gröten skulle bli varm. Den blev varm och den var god ^^ Sedan tog vi det lungt framför Happy Feet som älsklingens syster lånat av mig. Hon tyckte dock att den var väldigt seriös, själv sitter jag och garvar åt samma skämt gång på gång xD "Is it empty, can I have it?" och "It's to high...I can trick myself! What is that? What? AAAAAH..." ^^ En film värd att se :) Efter den blev det iaf kläder på, jag i min vita tunika och ljusblå spetsstrumpbyxor, lagom udda och superfina! Ville inte vara röd i år som tidigare så jag sa att jag var en snöflinga :) Eter lite väntande blev det iaf julklappsutdelning och då även läsning av rimmen! Det var skoj, en del kunde man gissa sig till medan andra var helt ofattbara. Jag och älsklingen fick bla ett mackjärn, det kommer att användas flitigt! Sedan blev jag även fem böcker rikare, måste se till att jag fortsätter att läsa nu :)

Men nu ska jag även hinna äta denna lunch så andra halvan av dagen kommer en annan gång!

091223

Dan före dopparedan. Världen är ovanligt tyst, är det många som tagit ledigt idag?

21-12

Kan inte fatta att det är tre dagar kvar till julafton! Hänger inte med på att jag snart jobbat på nya jobbet i två månader. Och vill inte inse att jag inte har den blekaste aning om vad jag kommer göra om cirka en månad. Som tur är består denna och nästa vecka endast av tre arbetsdagar, extra helg gör då inte mig nå ont! På onsdag ska jag troligen också ta ut lite av den tiden jag jobbat över. Då får jag och älsklingen lite egen tid innan vi beger oss ut på vår julresa! På onsdag kväll blir det middag och rim hos hans familj sedan sover vi där och jag har har rykten om att de brukar ha julgröt där till frukost ^^ Under dagen förflyttar vi oss hem till min familj där det blir julbord och troligen en övernattning till! En väldigt annorlunda jul vi får se hur det blir :)

Annars måste jag starkt rekomendera filmen Avatar som jag var också såg i fredags. Verkligen en film som var fint gjord och att strunta i 3D bion var nog en bra ide. Fast det var ju ingen tvekan om att man blev arg på mänskligheten när man såg den xD Vill ni veta mer får ni kolla!

091220

Sitter här väldigt glad. Även om det inte varit i närheten av någon typisk fjärde advent (hade ingen tanke på att det ens var det innan jag läste det nyss.. ) så har det varit en bra dag, men sina stora ras. Men den började på topp och det känns som att den kommer sluta på topp med lyckokänslor i magen!

 

Det blev Ikea idag och kom hem med tre svarta ben, ja tre. Anledning: Vi har hurts på ena siden och två ben på andra men skivan är två meter lång så det blir ett extra i mitten som stöd. Sedan upptäckte vi att de dörrar vi köpt till skåpen var för stora så vi fick byta dem. Blev självklart lite andra små saker som vi fortfarande saknade, tex krokar till duschdrapperiet som nu hänger upp! Det är superfint med fiskar på och kommer från Lagerhaus, det är bla en ful fisk, en platt fisk och en fiskpinne på ^^

 

Nu sitter jag och hoppas på att älsklingen slutar plugga om lite mer än en timme, då skulle det passa med äppelglögg, pepparkakor och Grinchen :D Så länge får det bli att betala räkning och läsa :)

 

Endast fyra dagar till julafton :D


091219

Har nyss kommit hem från julbortet på Långbro och om det var gott! Det var super smarrigt, gick endast ett varv vid alla borden och försökte att bara ta en bit av det jag tog och jag är iaf hur proppmätt som helst. Jag smakade också sill för första gången och det var ju helt ätbart, älskligens syster hade en annan åsikt :p Annars var bordet med efterrätt lockande, det var även det första man såg när man kom in. Jag hade lätt kunnat äta mig mätt på mintkyssar och fruktsallad ^^ Dock hade det väl varit tråkigt att missa allt det andra! Blev även imponerad av pepparkakshuset som de hade byggt, det såg likadant ut som själva Långbrohuset!

 

Annars har jag inte gjort speciellt mycket idag. Vaknade, kollade några avsnitt julkalendern (tack svt som låter oss som stiger upp tidigt också se julkalendern), somnade om.. ^^, byggde hurts till vårt skrivbord, läste några sidor, somnade om igen.. Någon som anar en viss trötthet? Det gör jag. Jag gillar inte att vara trött, efter jag somnat om på morgonen så kände jag mig mest utvilad vilket var rätt skönt. Efter att jag somnat om och vaknat igen (vid tre tiden) så var jag rent ut sagt arg. Eventuellt lite mer åt flyförbannad hållet... Lugnade mig efter ett tag men jag är verkligen less på att alltid kunna somna så fort jag sätter mig!

 

Nu ska jag dock titta film eller serie!


Jag ser det snöar...^^

Snöstorm skulle jag nog inte kalla det men det snöade och blåste rätt mycket imorse när jag vakna. Fast det lugnade ner sig för ett tag sen. Så fort det kommer snöså blir det helt kaos i trafiken eller är det bara jag som tycker det? Varje år!? Man borde ju lära sig någon gång att det blir halare och svårare att se när snön kommer, för helt snöfritt brukar det väl ändå inte vara ett helt år? Jag planerade till och med idag att jag skulle ta någon tidigare buss just på grund av att trafiken brukar gå segt. Så, 06.59 stod jag och väntade på bussen men först efter en kvart kom det en! På den tiden skulle det ivanliga fall kommit tre stycken! Sedan var även bussen vid bussbytet sen, surprise! Det hela slutade ändå bara med att jag blev tio minuter sen 30 minuter senare än jag planerat att vara på jobbet, se va bra det är med reservtid! :) Hoppas ni hänger med på att jag klagar på trafiken och definitivt inte snön! :)

För övrigt fyller min syssling år idag, GRATTIS!! :), så ska dit och äta tårta efter jobbet :) Imorgon Avatar med syskonen, Christopher och älsklingen och på lördag blir det julbord med älsklingens familj...kommer dock inte ihåg vart, borde kollas upp! ^^

091216

Solen skiner på  himlen samtidigt som det även seglar förbi riktigt mörka moln. Undra om de kommer att ge oss ytterligare lite snö? Snöa gjorde det iaf imorse när jag vakna med mensvärk, blåste gjorde det också. Efter massor av klagande över att jag inte ville gå till jobbet idag (hade faktiskt mer ont än vanligt!) så började de två ipren jag tryck i mig att värka. Så jag har mått rätt bra nu på förmiddagen och haft en del arbetarglädje! Tror dock jag ska trycka i mig en till nu till lunch så borde jag klara resten av dagen också!

Men suget att vandra på julmarknader, åka skridskor m.m. nu när det är snö är mycket större än lusten att vilja jobba. Dock är det bara en vecka kvar att jobba sen kommer julafton! Fast jag skulle fortfarande vilja baka pepparkakor och sånt men älsklingen måste plugga och jag vill inte göra det själv... Det måste ju gå att lösa, kanske ska ta ett julbak med syskonen?

Nu mat!

Klappar hit och dit!

Tre julklappar blev det och det är fortfarande vinter ute. Jag är nog nöjd med alla julklappar. En var ett säkert kort och de andr atvå chansningar men två bra chansningar känner jag. Dock vet jag inte riktigt om jag är klar med julhandeln eller inte. Jag vill definitivt inte pressa mig själv och köpa saker till folk bara för att det är jul, då försvinner allt det roliga i att köpa dem. Jag vill köpa saker som jag känner att jag också vill ge. Detta blir lite svårt när fantiasin inte är på topp, vilket den inte verkar vara i år. Vi får se hur det blir med det!

 

Nu ska jag läsa lite ur Mia Sanningen om Gömda och sedan eventuellt avsluta kvällen med lite Criminal Minds, det beror på hur länge älsklingen vill plugga!


091215

Det snöar fortfarande för fullt ute ^^ Och eftersom det inte blev igår så idag ska jag kolla julklappar!

Är för övrigt inte på jobbhumör, kan man väl inte alltid vara heller. Jag vill vara ute i snön, kasta snöbollar och rulla runt!

091214

Vi kan ju börja i nuet för det är väl där man ska leva? Inte oroa sig för vad man kunde gjort och vad man kan göra utan bry sig om vad man gör! Så... Jag har en blåmärke på knäet och det är ömt. Knäet då inte blåmärket.. För tillfället är jag även på bra humör, det har jag inte varit hela dagen! Kan de bra humöret bero på att jag nyligen träffade en ny vän vid namn Electrolux UltraSilencer? Nja, det beror antagligen på att jag sysselsatte mig själv och att det både blev renare och mer rymligt med lite städning :)

 

Det är dock inte bara städning som blivit gjort idag. Har även lagat mat men inte själv, det blir lite trevligare att göra det tillsammans. Sedan har vi även hunnit köra två maskiner med tvätt. Första gången vi tvättade kläder här men maskinerna var inte speciellt konstiga så det gick bra!

 

Men för att gå tillbaka till mitt humör så har jag definitivt inte varit glad hela dagen. Tidigare idag så var jag arg. Inget jag var arg på.. eller jag var arg för att.. utan jag var bara arg. Irriterad som ett bi utan en riktig orsak. Det kan man väl också få vara ibland? Den gör en iofs sällan något gott eller ibland kan man väl känna sig lättad efter men det kan lika gärna sluta med att jag blir ledsen istället, vilket det gjorde idag. Som tur var gick det att vända. Jag är nämligen expert på att bara sitta och tycka synd om mig själv, vilket kan behövas, men efter ett tag måste tankarna vändas!

 

För att hoppa till något helt annat, mitt blåa knä! Snön låg på marken när vi vaknade och det snöade på väg till jobbet vilket var mysigt. Jag går 20 meter från jobbet på den nysnöade parkeringen och tänker att den är rätt brant... Två sekunder senare har jag smält höger knä rejält i asfalten och vänster lite mindre. Så jag får halta de sista 20 metrarna och nu har jag ett blått knä. Jag tycker färgen på blåmärken är fin i början. dock är de även rätt ömma då :p

 

Nu ska jag för övrigt sova om det inte blir att läsa lite i tidningen först!

PS. Sprutan gav mig feber och värk i kroppen kvällen efter jag tagit den. Två alvedon senare så kunde jag nästan sova och efter en söndag med lite mindre värk i kroppen så mår jag nu bra, lika frisk som vanligt!


091209

Känns som en bra dag än så länge. Jag tycker att jag båda hunnit få lata mig och varit duktigt! Köket har jag målat så nu kan vi börja laga mat på riktigt och större delen av mina kläder är inlagda i garderoben. Sedan har jag även vaccinerat mig mot svininfluense, nödvändigt eller inte för min del vet jag inte.. Jag blir rätt sällan sjuk men däremot ligger älskligen lite i riskgruppen så det känns bra att ha gjort det :) Dock ömmar armen lite nu, men det lär gå över! Tog också en sväng förbi Apoteket och handlade hem nödvändigheter som ipren, alvedon och plåster :p Nu håller jag på och lagar mat, soppan står på spisen och brödet ska skäras upp :) Nu när jag rabblat upp allt undrar jag nästan hur jag hunnit slöa, men det har jag xD Och dagen är inte ens över. Det blir fruktsallad och film till efrerätt för min del :)

 

Men nu middag!

Mat, mat, mat ^^

 

PS. Det snöar här ute hos oss :D


Hemma eller borta?

Sitter i...jag vart säger man, i föräldrarnas hem? Samtidigt som jag flyttat känns det ändå som att jag någon dag ska komma hem. Beror antagligen på att jag är van vid att vara borta några dagar i sträck och sedan hemma några. Precis som mamma sa känns det inte heller riktigt än för de heller att jag flyttat, tar nog ett tag innan vi hänger med allihopa! Umgås iaf med lillebror, eller rättaresagt jag kollar på när han spelar wow. Men det kan vara skoj det med och han är pratglad av sig :) Har slängt ner lite mer saker i kartonger som ska till lägenheten och när mamma och pappa kommer tillbaka från affären så blir det middag. Jag hoppas på kyckling tacos, riktigt smarrigt när pappa lagar! Sedan blir det Idol med chips o dipp, onyttigt och väldigt trevligt :)

Ikea

Jag sitter och bloggar på golvet omringad av kartonger från Ikea och på den stooora nya datorskärmen ^^ Kom nyss upp med kartongerna från Ikea och de innehåller ett skåp att ha på väggen med dörrar, en hurts och en skiva.. Och svaret är ja, det saknas saker! Det vill säga om man inte är intresserad av att balansera en två meter lång skiva på en hurts ^^ Men som sagt det fattas ben till skrivbordet, de svarta var slut och de svarta vill vi ha!!! ^^ De borde dock få in dem nästa vecka så då borde problemet vara löst.

 

Idag blir det inte så mycket uppackat utan vi ska ta en varsin yoghurt, sätta på ett avsnitt Criminal Minds och njuta av lite lugn. Imorgon är det fredag :)


Nr 2 ute

Det var ett minst sagt udda meddelande som jag möttes av imorse när jag kom till jobbet! Tror det var en på jobbet som av misstag ringt upp och sedan hade det spelats in ett telefonmeddelande medans den låg i hans ficka eller något...udda :S Annars har jag varit grymt trött än så länge! Men det känns ändå som jag fått saker gjorde och högarna börjar se lite mindre ut igen vilket känns bra! :)

Fick även höra att lillebror tycker det är lite ensamt nu när syster nr 2 flyttat ut, vilket jag inte klandrar honom för! Tror man få ta och bjuda över honom någon dag, ska bara få lite bättre ordning först så att man kan sitta xD Sedan ska jag nog pallra mig hem på fredag efter jobbet och kolla på Idol-finalen där. Det är inget älsklingen intresserar sig av och han ska ha över en kompis så det skulle passa bra :) Funderar även på om jag ska gå förbi frisören innan, får se hur det blir med det:P

Nu är det dock lunch som gäller, undra vad det blir denna dag. Snart kommer nog matlådorna tillbaka :p

091210

Jag sover verkligen gott om nätterna men det känns inte som tillräckligt länge. Och varför skulle man vilka stiga upp och gå ut i kyla när man kan ligga kvar i värmen, ta ett djupt andetag och somna om? Jag känner mig verkligen inte som någon morgonmänniska på vintern. Fryser gör jag också jämt! Sitter fortfarande med jackan på inomhus för att få upp värmen. Det kunde väl åtminstonde komma snö så att kyla gjorde någon nytta? Nej, jag vill sova länge på morgonen och spendera dagen med långpromenader med älsklingen!

Även fast det är mest klagomål just nu så har jag lyckats åstakomma nytta. Köket närmar sig nämligen mer och mer att vara klart! Visst ska det målas och ugnen är ännu inte tvättad men skåpen är fyllda från topp till tå! Nej, inte riktigt så fullt som jag trodde det skulle bli blev det. Lite jobbigt är det att inte ha några lådor till bestiken och stekpannan är förstor för skåpen, men det får vi lösa med tiden.

Idag tror jag kläderna ska in i garderoben eftersom syster komförbi med galjar (+förhäxadboxen och godis) igår, om det inte blir en tur till Ikea istället!

Regina Spektor

Konserten var bra, inte superbra men bra :) I början var den aningen små seg innan den tog lite fart, var nästan lite orolig att hon bara skulle sitta vid pianot hela konserten! Dock visade hon att även hon är mänsklig när hon först klinkade fel och sedan glömde byta ljud på keyboarden. Blev lite skoj :p När vi skulle åka hem så passerade två smockfulla bussar innan en tredje släppte på oss. Hur kommer det sig att man alltid går till fel busshållaplats när man är på djurgården? Jag har gjort det misstaget förr och inte har jag lärt mig xD Jag somnade iaf snabbt när jag kom hem tvärs över sängen och på mage, så vaknade jag även när väckarklockan ringde kl 5.40! Jag som brukar avsky att sova på mage och för att inte tala om hur lite plats älsklingen måste haft :O Men han verkar inte ha märkt så mycket :p

Idag kommer iaf syster och Christopher på besök. De har inte sett lägenheten än så det ska bli skoj :) De kommer även med galjar så jag hoppas på att kläderna kommer upp idag, det vore skönt att få något klart :)


Flyttat :)

Allt är uppackat och står fínt på sin plats...kan man ju önska, men nej. Tandborsten är på plats, det stog en skål till flingorna på bordet imorso, sängen här sängkläder och kartongen med kläder..är öppnad ^^ Men det hela har sin charm ändå! Och förvånande nog kom sängen in i hissen, men det var precis! :p Sedan kom det kartong efter påse och påse efter kartong, så nu har vi saker..men inte så mycket ställen att placera dem på :p Vi började som sagt packa upp lite iaf innan vi gick till affären och köpte frukost o middag till idag, julmust och salta katter. När vi kom hem fixade vi lite till sedan kröp vi ner i sängen med julmusten, godisen och ett avsnitt Criminal Minds. Ett härligt avslut på dagen :)

Vaknade rätt glad idag med och gårdagens upptäckt gjorde att min morgon blev lite lugnare. Det är nämligen så att när jag kliver ut genom portdörren så har jag ca 20 meter till busstationen ^^ Ett sådär lagom avstånd! Dock hann jag ändå missa bussen jag tänkt ta xD Men kommer fem minuter innan jag börjar med den jag tog istället vilket är lagom.

Ikväll blir det dock ett skönt avbrott från allt fix och trix, då ska jag och älsklingen på Regina Spektors konsert :D Har längtat så mycket och hoppas den blir riktigt bra! Finns ingen jag hellre jag vill se den med än med älsklingen eftersom det var honom jag började lyssna på henne med och vissa låtar känns verkligen som våra <3

I helgen ska jag försöka planera in lite julklappshandling. Får se om det hinns med eller om jag blir helt upptagen av lägenheten!

Trötter

Med mat i magen vill jag ta en tupplur..men det är ju inte speciellt troligt xD Ikväll flyttas sängen och lite nödvändigheter över och jag längtar efter första riktiga kvällen i lägenheten ^^ Men först när jag kommer hem ska jag ta mig en chokladbit från min chokladkalender, har inte varit hemma på några dagar så då sparas de ihop! Det är för övrigt Snövit och de sju dvärjarna på den, mycket sött :)

Skrubba o skura!

Pust och stön! Fy bubblan va jobbigt det är att flytta! Jag har städat vår köksdel i stort sett hela dagen och det behövdes. Skrubb, skrubb och när det skrubbet var klart så skulle golvet skuras och bonas! OJ oj oj säger jag bara! Mina armar är trötta och jag har blåmärken på knäna. Vi flyttar inte på många många år va? ...den tanken lär inte hålla så länge. Snart kommer alla minnen om hur jobbigt det varit blivit utbytta med lyckokänslor att bo själv med älsklingen :)


Det blev ett nytt varv färg på väggarna, för att verkligen få fram rätt färg och så att den gamla inte lyser igenom. Och än en gång var det pappa som pallrade sig över och slängde upp den på väggen så ett nytt stort tack till honom och så blir det troligtvis en present där!


Imorgon blir det inflytt av säng :D What more do you need?


Nu ska jag ta en efterlängtad dusch och sedan mysa ner i älsklingens famn :)


Flyttmålning

Oj, va vi hann med mer än jag trodde idag! Jag har skurat tak och dörrar xD Både väggar och tak är målade en andra gång (en gång i garderoben vilket är vad som behövs) och badrummet är städat :) Imorgon väntar eventuellt ett sista varv med rollern annars blir det nog lister, boning och städning av resten av lägenheten! Tror inte riktigt att sängen kommer vara på plats på söndag kväll som önskat men det lär inte dröja allt för länge iaf. Men ett stort tack till mamma som städat badrummet, bror som målat väggarna och pappa som målat, städat och skrubbat (de äckliga ställerna) :p

Imorse som möttes vi också av en ordentlig blandning av kryddor från älskligens mor. En oerhört upppskattad present som verkligen kommer användas! När vi kom hem möttes vi även av en Ikea startbox, det också väldigt välbehövligt :)

Nu däremot väntar en lugn kväll så att energin sparas ordentligt till imorgon! Hoppas älsklingen har tid att kolla på en film efter lite plugg!

Nytt hem :)

Pappershögarna har minskat men de minskar inte tillräckligt snabbt enligt min smak! Det blev till att jobba över på födelsedagen men kom iaf i god tid till bion. Filmen var dock inte så super, samma historia som man hört förri olika varianter. Men själva filmen var fin och vi såg den i 3D vilket är ger lite mera liv till filmen :)

Igår spenderade jag kvällen i vår lägenhet ^^ Det slipades och spacklade på väggar och tak! Idag ska vi först köpa färg o roller m.m. och sedan Ajax och andra städgrejer, mamma hade många bra förslag :p Så ikväll ska vi dit igen och förhoppningsvis bli det lite färg i taken, eller..färg och färg, det ska bli vitt :) Vi tyckte det var betydligt smartare (och lättare!) att fixa lägenheten innan vi flyttar in även om man verkligen vill det just nu xD Så det blir en helg full av fix och trix vilket jag inte har något emot :) På söndag kväll vill jag ha sängen på plats! :D


19

Är födelsedagsbarn idag och även om det är 19 som jag fyller så känner jag mig fortfarande väldigt mycket som ett barn. Samtidigt ska jag flytta hemifrån..hur går detta ihop? Jag blev iaf väldigt glad över min väska jag fick imorse som mamma köpt i London, superfin och hon hajjade precis vad för väska jag gilla :) Min gamla håller på att ramla sönder (och då är den bara köpt i sommras :O ) så det passade perfect att få en ny! När jag kom till jobbet sen så fick jag även en fin blomma till lägenheten och ett Kinderägg! Hur glad blir man inte då?! ^^

På tal om att gå till jobbet så har kylan äntligen kommit! :) Jag tycker det är så fint med frost så det får det gärna vara och det inte tänker komma någon snö! Solen lyser också härligt och det hade suttit fint med en riktigt långpromenad med älsklingen istället för jobb, men det får väl bli en annan dag.

Ikväll är det som sagt bio med familjen som gäller, En Julsaga med Jim Carrey ska vi se. Hoppas den ger en lite julstämmning och är riktigt bra :)

091201

Är hemma från lägenheten och är glad, jag ska flytta hemifrån :D Storleken känns riktigt bra men vi ska ta och måla om väggarna så att det blir lite fräschare :) Jag hade dock hoppats på att städningen skulle varit lite bättre även om det alltid kan vara värre. En liten julgran blev också uppsatt, väldigt söt med glitter, bollar och till och med lampor i ^^

Nu är det Desperate Houseviwes som gäller en stund till sedan ska jag nog börja göra mig redo för kväll :) Imorgon väntar bio med familjen som firande av min 19 års dag :)


1 december

Helgen har varit mysig med julgröt, julskinka och annat gott hemma hos släktingarna. Ett härligt sätt att spendera första advent! Missade första avsnittet av julkalendern imorse, trodde att den gick 7.00-7.15

But today is the day! Jag och älsklingen får våra nycklar från lägenheten :D:D Ska dit idag och kolla om det är något speciellt som måste fixas och mäta alla väggar ^^ Känner mig riktigt taggad och har börjat packa ner mina saker hemma. Dock tror jag att jag packat för mycket med tanke på att själva lägenheten inte är så stor, men i värsta fall får jag väl bara tillbaka lite :p Det är nog inte många människor jag skulle klara av att leva med på 28 kvadrat men det känns som att det här kommer fungera <3

RSS 2.0