Where's the silver lining?

Idag är en dag jag hellre skulle gömma mig under täcket istället för att möta världen. Ett litet grått moln växer i mig för tillfället.

29e december

Det är nästan alltid lika trevligt att ha jullov. Sovmorgon, träna när man känner för det, kolla filmer, läsa kandidatuppsats inom ekonomi och ledarskap. Eller vänta, det sista kanska inte är vad jag brukar ägna mitt jullov åt men är man en snäll vän så är man. Att det faktiskt sedan skulle vara intressant, ja det var ju en bonus! Här trodde jag att jag skulle behöva plåga mig igenom 40 sidor text men efter att ha kommit halvägs genom en välskriven och tydlig uppsats så är jag faktiskt intresserad av vad resultatet av undersökningen kommer att visa.

I got a new friend

Jag har haft en riktigt bra julhelg men familjen. Skratt, mat och fina julklappar på det och jag är nöjd till tusen.



Mest skratt av allt under julhelgen bjöd nog min julklapp av syster på. En Doktor Zoidberg i miniformat.



Annars har jag väl delvis börjat återvända till vardagen. Har visserligen fortfarande jullov men igår var det jobb 7.30 till 15.00 som gällde så lite sysselsatt är jag ändå. Idag blir det att besöka syster som bjuder på tårta på sin födelsedag.

Dagen före dopparedagen

Nu är nog julen som mysigast. Har bara tagit det lugnt hela dagen, varit på julmarknad, kollat mupparnas julfilm och varit på promenad. Nu sitter jag brevid julgranen och värmer mig med varmchoklad. Mys på hög nivå!
Om inte allt för länge kommer syster med man över och då blir det middag och uppesittarkväll. Julen drar igång på riktigt.

Bakglädjen slår till igen

Nu står denna going i kylen och stelnar:



Lagom chockrosa i färgen och smakar underbart gott, i alla fall smeten och om man gillar skumtomtar och vit choklad det vill säga. Snälla säg att ni inte gör det så jag kan sluka den själv? Oj, oj, oj. Jag kommer leva på sockerkickar denna julhelg och rulla fram när den är över. Men äsch! Det är ju bara jul en gång om året och då får man passa på att baka och gotta sig rejält! Det är inte ofta jag haft sådan bakglädje som nu i december så det är lika bra att utnyttja den.

Confession

Japp, jag har fortfarande morgonrocken på mig och slappar i en obädad säng. Men hey, jag har jullov! Tro dock inte att detta innebär att jag slösat bort hela morgonen. En sovmorgon tog jag visserligen men sedan har jag fått lite plugg gjort och även hittat ytterligare ett recept på julgodis som jag ska pröva på idag. Först blir det dock ett stopp hos en tatuerare. Ska hålla en vän sällskap medan hon tatuerar sig. Undra om det här kommer avskräcka mig från att skaffa mig en egen eller om jag bara blir ännu mera sugen? Spännande är det oavsett!

Mission complete


12-12-12

Längtar jag redan till december nästa år.


Finally

Några julklappar har försiktigt smygit sig in under granen och idag hade jag sista seminariumet för i år och har därmed jullov! Snart är alltså julafton här och den kommer nog vara bortare snabbare än va jag anar. Men jag ska försöka njuta av den och passa på att ta det lite lungt trotts att jag har en stor examination att arbeta mig igenom. Som mamma säger måste man dock inte alltid vara på topp och det räcker med att arbeta med den så långt energin räcker. Ingen idé att slita ut sig när det kommer fler examinationer på vägen. Planering och att vara effektiv när man väl sätter sig att plugga är nog lösningen.

Glad är jag iaf att jag lämnat skolan bakom mig för i år. Och en rent ut sagt elak lärare. Vet inte om hon försökt sig på ironi och misslyckats totalt men hon känns oseriös och som sagt elak. Igår hade vi en redovisning av en examination där vi analyserade samtal vi haft med barn. Man skulle ha med sig minst två exempel, ett bra och ett dåligt, och diskutera kring dem. Tyvärr var det nog inte många som kom undan ett elakt skratt eller ett "hur tänkte du där?". Trevligt att våra misstag kan roa någon iaf...

Tisdag och veckan är snart slut

Landade inte under täcker förrän efter klockan tre i natt. Ni kan ju gissa om jag är trött, fast nää just nu är jag nog rätt uppe i varv. Hade redovisning idag vilket gick fin fint och sedan inhandlades sista julklappen. Nu ska jag bara hitta ett tillfälle att slå in allihopa också, fina ska de bli! Idag blir det till att plugga lite, det är ju trots allt sista dagen innan lovet imorgon så då kan man väl passa på att komma förberedd. Men allrs först ska jag nog plocka undan lite i mitt rum...har gått och blivit en stök-maja, vem trodde det? För mycket kläder framme och för många saker på skrivbordet. Borde vara lätt att fixa bot på men under jullovet ska det banne mig bli en rejäl rensning någon dag!

Mera mera jul!

Första julkortat landade i brevlådan idag.


Astronaut

Jag är bra på att undvika plugg. Istället har jagt varit på intervju, handlat julklappar (bara en kvar nu!) samt bakat filmjölksrutor och chokladkola. En sovmorgon till klockan tio på det också... Imorgon blir det andra tag, eller?

Fjärde advent

Julen är på ingång.


Master of disguies

Toppenkväll med systeryster igår! Det är inte allt för ofta man umgås på tu man hand så när det väl sker uppskattas det enormt. Igår blev det lite spanande på julklappar, middag och sist kvällens huvudakt: Sherlock Holmes: A Game of Shadows.



Vi var nog båda helt sålda när vi gick därifrån, en riktigt grym film helt enkelt. Sherlock Holmes är en underbar och humorfylld karaktär och inte blir filmen sämre av det speciella sättet den är filmad på. Slow motion scener, stämningsfull musik...asgrymt helt enkelt.

Tack syster för bästa sällskapet!

Ikväll vankas det istället födelsedagsfirande för en vän vilket sällan slår fel. Börjar med middag och sen får vi se hur kvällen slutar men först ska jag nog rulla förbi Panduro och hitta nå fint jag kan pynta mina paket med. :)

Jobb på gång

En annorlunda dag idag. Klockan 10.00 befann jag mig i skolan inväntande på en två timmars föreläsning som inte blev av på grund av något halvt oklart. Ingen dator = ingen PowerPoint = ingen bra föreläsning. Det oklara vad då alltså varför det inte fanns någon dator... Blev istället lite vandrandes i stan med en klasskamrat som var på jakt efter julklappar. Klockan 13.30 var det sedan jobb som gällde. Jag som inte jobbat på det jobbet sedan i sommras och kände mig lite smått osäker möttes av två stora frågetecken till vikarier. De hade ingen erfarenhet av att jobba där tidigare och ingen av dem hade deligering till att ge mat eller medicin. Så det var bara bita ihop och ta på sig ansvarsrollen och låta hjärncellerna arbeta lite för att minnas vad som skulle göras. Och inte var det allt för svårt! Skönt med lite omväxling i vardagen och en slant i plånboken.

På tal om jag så skickade jag in en ansökan till ett jobb lite spontant sent igår kväll. Under dagen idag ringde de upp mig och bokade in en intervju till på måndag. Glad som jag var uppdaterade jag på facebook vilket resulterade i att en gammal gymnasium kamrat nappade och tippsade om att de var i stort behov av extrafolk på hennes jobb. Så förhoppningsvis resulterar min spontanitet denna gång i ett nytt extrajobb! Ha, och jag som tänkta gå och lägga mig tidigt igår kväll.

Back to school

Tillbaka vid skolbänken idag och jag blev än en gång påmind om varför jag alltid längtar bort därifrån. Tur är det väl att det bara är en vecka innan det är jullov. Visst är det trevligt att träffa klasskamraterna men det skulle jag lika gärna göra utan värdelösa seminarium med diskussioner som dras ut till max för att fylla tiden. Nej, ge mig en vettig undervisning och jag kan tänka mig att bli mer positivt inställd till skolan. Positivt är dock att mitt intresset för hemtentan börjar växa lite. Har även två mindre examinationer att ta itu med men en sak i taget!

Imorgon har jag iaf möjligheten till att plugga i lugn och ro. Har tackat jag till ett arbetspass mellan 13.30-22.00 och som personlig assistent får man en del dötid. Men innan dess ska jag på en föreläsning som jag hoppas toppar dagen seminarium!

Lucia

går visades första avsnittet av två i miniserien Marry Me med Lucy Liu i huvudrollen. Jag som i vanliga fall tycker att romantiska komedier brukar vara för uttjatat och förutsägbara var dock rejält road. Skrattade ett flertal gången högt för mig själv i soffan och drömde mig bort i kärlekens land. Kanske låter lite cheesy men jag längtar redan till måndag och avsnitt två!

Idag avverkades sista dagen av fem veckors VFU och det är på gott och ont. Jag har den senaste veckan själv känt att jag börjar längta tillbaka till skolan men idag när det väl gick upp för en att man inte kommer tillbaka imorgon kändes det väldigt tråkigt. Har varit i bästa arbetalaget som verkligen fått mig att utvecklas och en übergullig, pratglad barngrupp med barn på ett till två år.

Nu ska plugga lite medan jag väntar på att min rawfoodkex blir färdiga (de ska vara tre timmar i ugnen).



Middag

Att laga mat när det inte finns någon tvång på att göra det utan bara lusten kan vara bland det bästa som finns. Att leta upp ett nytt spännande recept, komponera ihop något eget eller att köra på en klassiker man vet att man gillar kan allt vara lika roligt. Ikväll blir det en ta vad-som-finns-i-kylen-middag. Pappa tänkte köra på köttfärssås och spagetti då det fanns köttfärs att använda upp. Då det inte är någon favorit hos mig satte jag in en fot i köket och föreslog quesadilla. Har inte gjort det förut så det blir lite av en utmaning men förhoppningsvis blir det gott. Blandar köttfärsen med rödlök, tomat, majs, zucchini och ost. Håll era tummar för att det går bra att vända på den i stekpannan!

Trött bror

Jag tror att bror min är lite trött. Själv sitter och lyssnar på musik vid skrivbordet och tänkte plugga lite medan han har däckat i min säng. Sover som en stock verkar han göra!

Och ja ni läste rätt, jag tänkte försöka plugga lite för första gången på några veckor. Men jag förväntar mig inga stordåd. Skolan börjar ju dock ingen på onsdag efter fem veckors VFU så nu är det väl lika bra att sätta igång. Men jag kommer sakna de små barnen som alltid möter en med ett leende.

One Day

En film som satt sig på hjärtat.


Julmarknad

En lugn hemma-fredag med idol och middag med familjen blev det igår. Det var ett tag sedan jag var hemma med familjen på en fredagkväll, har alltid haft något annat inbokat, så det var skönt och troligen bra för förkylningen och hostan min. Desto mer energi har jag även idag tack vare en lugn kväll. Har vandrat runt på två olika julmarknader vilket alltid är lika mysigt denna tid på året, oavsett om det ligger snö på marken eller inte. Kylskåpet fylldes med lite gott och mina fötter fick sig två par sockar som tydligen ska vara väldans bra på att hålla värmen enligt mor min. Och inte tackar jag nej till det med tanke på att jag redan nu, när termometerna inte ens gått under nollstrecket, redan fryser om mina tår!

8e december

Bror: Va är det här för musik?
Jag: Det är väl Disturbed.
Bror: Du är disturbed.

Tack, jag känner verkligen hur kärleken flödar! Fast jag kan väl inte annat än hålla med. Annars har det varit en rolig dag med julpysslande och glada barn. Sov tolv timmar förra natten så jag har inte kunnat vara annat än pigg idag. Men sömn är väl det som krävs om man ska bli frisk. Jag känner mig i alla fall mycket bättre förutom rethostan som inte vill ge med sig.

6e december

Jag är verkligen inte bra på att vara sjuk. Ingen energi alls och matlusten är inte på topp. Har bänkat mig själv i soffan sedan ett tiden och här ligger jag rätt bra. Som tur är har jag en stor box med Battlestar Galactica att titta igenom så jag har något att underhålla mig med. Ännu mera tur var att jag idag endast hade halv dag idag vilket förhoppningsvis gett mig mer energi till att återvända till förskolan imorgon.

Hann dock inhandla årets första julklappar idag men inköpet till mig själv var lika roligt även det.


Glitter, glitter, glitter. Det krävs några lager för att få effekten jag önskade men fint blev det. Håller tummarna för att det håller rätt bra också.

Glädjen när man inser att man har två luckor att öppna i chokladkalendern

Igår hade jag en riktigt deppar kväll/natt. Humöret var kört i botten, lyssnade på musik som matchade humöret och somnade inte innan klockan var allt för mycket. Trotts det har humöret varit bra idag. Hade stägning på förskolan och det är nog den bästa stunden på dagen. Att vara ute när alla andra gått in med endast tre barn, snön faller och man kan busa och ge dem all uppmärksamhet då trivs jag.

Har man istället öppningen så eskalerar allt tills det är full rulle. Nej, att istället få varva ner med en allt mindre och mindre barngrupp är roligare!

Trying

Can't see the silver lining from down here on the floor
And I just keep on trying, but I don't know what for



3e december

Ett femte par kanske räknas som ett beroende?

Men de är ju så fina! Senaste paret är klassiska vita. Efter en samlig med mönstrade och klarblå så känns det fint. Utöver ett par nya skor hade jag en toppen födelsedag igår. Supertrevligt sällskap kom över på besök och kvällen avslutades på dansgolvet tills fötterna höll på att trilla av.

Klänningen som kom med paketet satt även perfekt så det är svårt att vara mer nöjd.

 


Paket på posten

Idag kom paketet jag väntat på! Att ett plagg kan göra en så glad. En fin födelsedagspresent en dag i förväg till mig själv.

Imorgon blir det glitter till kvällen!


1a december

Tittade på julkalendern kl 06.00 idag och första luckan i chokladkalendern är öppnad. Nu är julmånaden äntligen här! En lite chokladbit om dagen är väl inte fel men julkalenderna kändes lite väl inspirerad av Oliver Twist. Har visserligen bara gått ett avsnitt så ska väl inte döma den helt ännu. Får se hur länge jag orkar följa den detta år.

Annars börjar ju december lika trevligt som varje år för imorgon är det min födelsedag! 21 blir det denna gång och man blir väl visare för varje år?

RSS 2.0