I'm dressing my face with sunlight

I fredags tog jag tummen ur röven och slängde i väg ett mail till en förskoleenhet om att jag var intresserad av att vikariera. Har länge haft tanken att jag ska göra det i och med att alla erfarenheter är bra erfarenheter och att få lite mer att skriva på sitt cv är inte dumt. Så här i efterhand kan jag lätt tänka att jag kanske borde lagt ner lite extra engagemang i det hela men inte verkade det vara någon större fara då jag redan i måndags fick ett svar att jag var välkommen på ett möte. Igår var jag där och är numera uppskriven på vikarielistan för fyra förskolor. Nöjd som tusan hoppas jag att de ringer inom en snar framtid!

Glad över att våren är här är jag också! Om sedan snön och kylan bestämmer sig för att komma tillbaka vore det ju typiskt men nu njuter jag och låtsas att jag har lov. Plugga kan man väl ändå inte gör hela tiden.


Give a smile to get one back

Vissa helger njuter jag verkligen bara av tillvaron. Efter en kväll med fint sällskap av en vän, tacos, godis och vin somnade jag gott i sängen och tog mig en sovmorgon imorse. Att sedan få ligga och dra sig i sängen är inte heller helt fel. Sedan hängde jag med mamma och pappa på lite inköp och jag lyckades även äntligen hitta mig en ny väska! Min gamla svarta har jag redan sytt ihop en eller två gånger och den har nästan inge färg kvar. Nu hänger det dock en ny i mitt rum som kommer att användas flitigt!

Sen har jag njutit av friska luften och blåsten med en promenad i solen och sedan värmt mig i bastun där jag nästan somnade på laven. Vet inte riktigt hur jag tänker spendera denna lördagkväll men känns som att den blir bra oavsett.

Bara för att det är fredag

Att ha en skolfridag på en fredag känns sällan fel. Att jag sedan inte har några lektioner alls fram till på torsdag gör inte heller saken sämre. Fast kommer nog att spendera några timmar i bibblioteket i alla fall, inga lektioner betyder inte att det inte finns plugg att göra.

Men skönt var det att idag kunna vakna vid den tiden jag själv valde för att sedan ta en lång promenad, en lugn frukost och sedan göra bort lite strunt saker som legat och skräpat.



If you look closely the eye picks up more then you think
A simple blur becomes something, a light becomes a shape
A world becomes coulerfull

Sleeping beauty

Idag finns nog risken för att jag jan vara aningen lätt irriterad och smått bitter. 3,5 timmars sömn på ett 14 timmar långt natt pass för att kunna vända tillbaka dygnet är inte det roligaste. Fast det kan lika gärna vara hungern som talar! Så frukost eller lunch, vad det nu blir, är ett bra fötsta mål. Sen får det nog bli en rätt lugn dag medan jag inväntar kvällen redan efterlängtade sömn.


Moving slow

Att kunna plugga på arbetstid är nog rätt lyxigt men att vara vaken hela natten är lite mindre av en lyx. Lyckades hålla mig vaken till tre tiden hemma igår natt och kunde därför sova fram till ett. Så än så länge håller ögonlocken sig öppna och jag varvar tv-tittande, pluggande och spelande på ipaden. 5,5 timmar kvar och den värsta tiden brukar vara mellan två/tre till sju-tiden då man har lite att göra. Arbetskamraten min har slumrat på soffan sen melodifestivalen slutade så sällskap är det inte så gott om. Men jag kämpar vidare med kursliteraturen och njuter av lite lugn och ro som natten ändå erbjuder massor av.


<3 en dag sent

Igår var det ju en sån där extra kärleksfull dag. Som singel för första gången på några år kan jag inte påstå att jag direkt uppmärksammade dagen nåt enormt. Njöt av att inte ha någon skola och att tentan var inlämnad. Lite glädje fick jag även på morgonen när det hängde en påse choklad på dörrhandtaget. Kvällen spenderade jag sedan på skolans pub och höll en vän som jobbade där sällskap. Lite skoj att få stå på andra sidan baren och alltid lika roligt med en massa nya glada människor.


Counting pages

Orden och tankarna har flödat, dock inte kring tentan. Men nu får det bära eller brista. Den är iaf iväg mailad och imorgon ska jag föra papperkopian till min lärares fack. Känns rätt onödigt att dra sig till skolan på en "ledig" dag men finns inte så många andra alternativ. Nöjd kan jag inte säga att jag är denna gång men förhoppningvis ger den mig iaf ett godkänt. Diskussionen skrev jag igår natt kl 2 efter många timmars ångest kring att jag inte kunde få fram nå vettigt. Om det sedan resulterade i nåt vettigt eller bara massa blaj får vi väl se vad läraren tycker!

Imorgon ska jag iaf unna mig en välförtjänad sovmorgon för även om jag inte direkt är nöjd med tentan så har jag ändå kämpat med den och lite extra sömn skulle jag behöva. Sen blir det en dag av vad jag vill (efter att tentan är inlämnad).

Today is already the past

Som vanligt känns allt annat så mycket roligare när man har en hemtenta att skriva på. Kändes som att jag nyss lämnade in den förra. Vilket det i princip var, eller ja en månad. Men tiden bara rullar på och jag hänger inte riktigt med. Vart tog hela höstterminen vägen? Jullovet? Nyår? Jag började ju just vårterminen och nu har snart halva februari gått. Tenta på tenta och bok på bok. Livet går en aning på rutin känner jag. Men rinner tiden iväg så här snabbt har jag väl snart sommarlov!


Traveling

Första steget är avklarat. Jag har skrivit ut och fyllt i anmälan för utlandsstudier! Imorgon lämnar jag in den och sen är det bara att hålla tummarna. Första valet är University of East London och andra alternativet är University of Vermont. Får jag som jag vill spenderar jag iaf hela hösten lång i ett annat land och pluggar vidare till min förskollärar examen.


RSS 2.0