ny måndag

Svårt att börja en ny vecka bättre en med en sovmorgon. Har inga lektioner idag heller men det blir en del pluggande hemma istället. Nästa vecka börjar vår praktik så det är rätt lugnt just nu, sex timmar ska jag vara i skolan denna vecka resten är egen studietid. Har en bok och någon extra text som ska läsas på den tiden så studietiden kommer nog till stor del användas till annat. Planen är att göra bort plugget nu i början av veckan, gillar inte när det ligger och skräpar, för att senare i veckan hinna med bullbak! Jag har införskaffat jäst så det borde bara vara att köra. Men ska jag få det gjort är det nog bäst att börja plugga nu!

veckan

Sammanfattar den senaste veckan med några bilder för det har blivit en del fotande! :)

Förra helgen var den som nämnt firande på Mosebacke för farmor och farfars 50-åriga bröllopsdag. Släkten från pappas sida var samlad och vi hade en superkväll!

Det var god mat! (Inte bara efterrätten...)

Början av denna vecka medförde sedan mycket plugg och två bra redovisningar tills jag på torsdag kl 12 tog helg. Och helgen kunde inte börjar mycket bättre än med en Within Temptation konsert! Det var fyra år sedan de sist var i Sverige och konserten blev även uppskuten på grund av att sångare fick barn så den var väl efterlängtad. Besviken blev jag absolut inte, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Fredagen bjöd på ännu mera härligheter då vi hade biljetter bokade till Batman Live i globen. Jag hakade mest på när syster ville gå men det är jag glad att jag gjorde! Den bjöd på flera skratt, en häftig show och många skurkar.

Gotham City

Efter Batman blev den utgång med en vän och när jag sedan kom hem något sent blev det fyra timmars sömn innan jag klev upp igen. Lördagen bjöd nämligen på lite Starcraft och mycket (fem timmar?) Battlestar Galactica - the Board Game. Jag som varken spelat det förr eller sett serien kände mig en aning förvirrad. Men efter några rundor började en del paletter falla ner. Har även lånat boxen så ska titta igenom serien och se om den är nå bra! :)

Så efter för lite sömn igår tog jag mig en rejäl sovmorgon idag och klev inte upp förrän efter elva, vilket är sent för min del. Att det sedan var dags att vrida tillbaka klockan så att den endast var strax efter tio gjorde ju inte saken sämre!

Just nu står grötkokande på schemat men sedan blir det till att träffa släkten igen, denna gång på en födelsedagsmiddag.


Släkten är bäst

Rubriken säger allt. Haft en helt suveränt kväll med släkten och firandet. Många ton av skratt, god mat och bästa sällskapet. Att farmor och farfar sedan höll handen i taxin hem gjorde saken ännu finare. Humorn har legat på en klassisk släkten-nivå och skämten har varit många. Alltid skönt att få prata om och främst skratta åt saker man i vanliga fall kan irritera sig på. Man få ta livets hinder med en klackspark och leta bättre vägar om andra inte verkar passa. 

Men jag citerar min kusin Skit i Max och kör på Ronald McDonald istället.

höst i håret

Vad passar bättre nu när hösten verkligen är här än en förändring. Och jag anpassar mig efter säsongen som går mot mörkare tider vilket även min hårfärg fått göra idag. Har varit blond väldans länge nu och trivs bra i det men nu längtade jag lite extra efter att bli brunett. Färgen har dock en smått lila ton i vissa ljus vilket jag inte riktigt gillar men jag får köra någon tvätt och se hur det blir.

Från en sak till en annan. Ikväll blir det middag på Mosebacke. Farmor och farfar hade igår sin 50-åriga bröllopsdag och har kommit ner hit till Stockholm för att fira den idag med släkten. Väldigt gulligt att dem att resa ner och vilja fira sin dag med oss, och dessutom häftigt att de faktiskt varit gifta i 50år! Det är banne mig inte illa. Stort grattis till dem!

21a october

Sista dagen på jobbet idag. I alla fall för denna gång. Känns jäkligt bra på flera sätt men samtidigt lite jobbigt att lämna kvar högar med papper som inte hann fixas. Jag har dock jobbat på bra och man kan inte alltid hinna med allt! Nu blir det en jobb/pluggfri kväll och dag imorgon. Men desto mer blir det att göra på söndag om jag ska komma väl förberedd till grupparbetet. Motivationen till det är dock låg med tanken på nivån majoriteten min grupp brukar lägga sig på... Att göra så mycket som möjligt på så lite tid som möjligt och med så lite ansträngning som möjligt verkar vara mottot. Kommer troligen satsa mest på det jag anser är viktigast till på måndag för att faktiskt se till att jag lär mig något i processen också. Känns dumt att plugga bara för att plugga när man istället kan plugga för att lära sig något intressant. Jag tvivlar starkt på gruppens mål att få tre olika uppgifter gjorda på en dag. I alla fall om de ska vara bra gjorda...

Kvalitet före kvantitet någon?

Paperwork

Idag har jag kopierat papper från kl. 7.00 till 16.00. Bara så att ni vet. Jag är grym. Men det är inte så konstigt att jag börjar längta tillbaka till skolan...

already gone

Halva jobbveckan är förbi och jag som längtat efter helgen sedan i måndags börjar se ljuset. Men jag tänker inte slappa mig vägen dit. Dagarna är fyllda med jobb och toppade med plugg, vilket gör att de försvinner rätt fort. Idag satt jag dock halvt utan jobb i en och en halv timma men lite skitsnack fick även den tiden att flyta på. Till imorgon har jag som tur är nya uppgifter att ta tag i som förhoppningsvis kan underhålla mig några timmar.

Med ett träningspass bakom nu mig hoppas jag att jag har lite ny energi till kvällens måsten. Eller ska man göra som grannen och dra ner persiennerna redan nu säga att dagen är över?

en annan tisdag

Efter att ha landat i mitt rum efter en dags arbete känner jag inte för att rör min röv utan för huset igen. Tisdagar är ju egentligen kör-dag men syster min verkade heller inte vara på humör så min rumpa kan nöjt sitta kvar inomhur. Och tur är väl det när regnet öser som det gör utanför. Blir väl att ägna även denna kväll åt plugg i och med att dagarna spenderas på jobbet. Och om jag vill ha lite ledig tid helgen så är det bara att arbeta bort plugget nu. Men vem har sagt att plugg måste vara tråkigt? Jag har choklad, tända ljus och regn som smattrar mot fönstret. Att det jag sedan ska läsa om är väldigt intressant gör ju inte saken sämre.

17e October

Just nu virrar det många tankar i min lilla skalle. Det känns som att både den och jag borde duplicera oss för att uppnå det resultatet jag vill ha. Och för att kunna sova på natten utan att tankarna surrar som galningar. Så många små och stora saker som ska göras och dygnet verkar ha för få timmar för tillfället. Men! Effektivitet är väl lösningen. Varvat med välbehövda pauser. Att plugga på heltid och sedan trycka in en hel vecka med jobb på heltid var kanske att ta i lite väl men fy va skönt det kommer vara när det är över.

Vart i alla fall än en gång godkänd på min hemtentan så det biten släpper jag nu. Dags att sälja lite kurslitteratur nu måntro?

Airsoft

Denna dag har spenderats i skogen med ett antal matcher i airsoft. Hade inte testat det tidigare men efter två invigningsskott i ryggen på fem meters avstånd blev det inte mycket värre. Grymt roligt hade jag iaf och hoppas att jag får hänga på flera gången. Smutsiga knän, barr i håret och ett par blåmärken är det värt!

Choklad i stora mängder!

Haft en förmiddag av choklad i gigantiska mängder och en gnutta lakrits.

 

Tydligen äter man inte bara chokladen...

Finaste syster var mitt sällskap!

Så för tillfället känns det inte som man man behöver någon mat idag. Men jag lär ångra mig senare! Lite choklad kom det dock med hem och de kommer jag njuta av!


Helgens höjdpunkt?

Imorgon blir det choklad för hala slanten! Eller ja, en liten slant iaf. Kommer befinna mig på Nordiska museet som den chokladälskaren jag är.


är det lättare att falla med ena foten utanför

Tre och ett halvt år är en lång tid och ibland känns det plötsligt lite tomt. Vissa stunder slår tankarna en utan att man är beredd. Det är nog tomheten och inte saknaden som känns men känns det gör det. Leendet är inte alltid lika självklart.


här finns inga brustna hjärtan
alla ser likadana ut

10e October

De närmsta två veckorna som kanske borde vara fyllda med plugg och skola men det enda som står på schemat är en två timmars föreläsning på torsdag. Vad jag ska hitta på resten av tiden det får vi se! Börjar med ett besök till optikern och ett till gymmet imorgon i alla fall.

saturday

Toppen lördag. Just för att det är lördag och för att jag inte har några planer what so ever! Det känns grymt skönt. Har än så länge hunnit med ett träningspass, lagt ut familjens gamla tv på blocket (snart är jag 2000:- rikare! ^^) och läst en bok i solen. Det sista ska jag nog ta och fortsätta med!

RSS 2.0