Morgonmänniska

Jag måste säga att jag blivit lite latare med tiden som gått här under terminen. Med många sena kvällar har det varit svårt att motivera sig att få rumpan upp ur sängen på morgonen. Det blir en dålig cirkel där jag är vaken längre på kvällarna och få svårare att stiga upp tidigt. Motivationen att stiga upp tidigt när man endast har föreläsningar som börjar elva, ett och två. Den har veckan har dock blivit en riktigt plugg vecka och jag började med att ställa väckarklockan i helgen på klockan åtta (det är ju faktiskt inte alls tidigt om man tänker att många börjar jobba vid den tiden). Det har gjort att jag kommit upp vid den tiden varje morgon (okej, det är bara tre dagar men ändå) och få en bra dos med plugg gjort. Rutinerna sätter sig även fort i kroppen! Igår kom jag nämligen inte i säng förrän efter två-tiden men vaknade ändå 8.20, låg och "filosoferade" en stund och tog mig sedan upp ur sängen. Nu har jag alltså gott om tid att plugga lite innan min föreläsning som börjar vid två.

Tvätthögen däremot får vänta till imorgon!

Thanksgiving

Turkey, cranberry sauce, mashed potatoes, apple and pear sallad, gravy, bread, corn bread dressing, green beans, macaroni & cheese. Potato, peach & marshmallow - thing, strawberry pie, apple pie, pumpkin pie, cranberry pie, pie pie pie pie. Beer, punch, wine, cider, vodka, jägermeister, whiskey and so on...

My first and possible my last Thanksgiving ever, but it was amazing. So much fun and so many people. I think we fitted 25 people in our kitchen (which is made for five). And I must say that with my doubts about american food (and students cooking it) I was surprised about how good every thing tasted. Haha. Och nu först insåg jag att jag sitter och skriver allt på engelska helt i onödan. Ja, ja. Kan i alla fall säga att fira Thanksgiving någon gång om ni får chansen!

Fuck off

Komiskt nog är det på dagen då man ska vara tacksam och flera uppdateringar på Facebook handlar om vad uppskattar, det är dagen då jag bara känner FUCK OFF!

Har just svurit över att jag tydligen lagt 70£ på absolut ingenting. Helt jävla värdelöst! Köpte en present till min pojkvän i form av en matlagningskurs för oss på en av Jamie Olivers restauranger. Som jag nämnt råkade jag dock ut för magproblem och låg hemma med kramper hela veckan vilket resulterade att vi missade lektionen. Och tro inte att jag var lättövertalad när det kom till att skippa lektionen. Men när man knappt kan äta och tanken på mat gör en illamående är inte en matlagningslektion det bästa...Enligt hemsidan var man tvungen att avboka/omboka 7 dagar i förväg men jag skickade ändå iväg ett mail och pratade sedan i telefon med en från restaurangen som sa att om jag mailat kunde vi fixa det sen. Efter att inte fått någon som helt reaktion på mitt mail tog jag nu tag i det och ringde upp dem igen. Fick bara svaret att de har en väldigt strikt policy med sin 7 dagars avbokning och att det finns inget de kan göra. Men jag är välkommen att boka en ny lektion och betala den med. SKÄMTAR DE I HELVETE MED MIG?! Varför skulle ens en miljonsedel av mig vilja boka en ny lektion? Jag är för fan inte gjord av pengar.

Ja frustrationen är på en rätt hög nivå. Och ja, jag ska nog försöka att ringa dem imorgon när frustrationen lagt sig en aning.

Amerikanska influenser

En av mina favorit delar med att bo som internationell student på ett campus är, inte så konstigt nog, att få träffa folk från så många andra länder och därmed även kulturer. Jag kan säga att det resulterar i många intressanta konversationer och massor med nya lärdomar. En del av ens fördomar blir bekräftade och andra helt raderade.

Men till själva poängen, ikväll leder denna kulturblandning till att jag för första gången får fira Thanksgiving. Gissar att det kanske inte blir riktigt en klassisk Thanksgiving, men vi kommer ha en massa mat och stort trevligt sällskap.

Nya turister i London

Har garanterat haft en toppen helg här i London. Det var helt suveränt att träffa bästa syster yster och Christopher igen. Har vandrat runt på lite olika ställen och försökte umgås så mycket som möjligt. Mötte upp dem klockan nio på flygplatsen i lördags och sen dess känns det som att jag knappt varit på mitt rum förutom för att få mig några timmars sömn. Sällskapet botade garanterat lite av den hemlängtan jag börjat dra på mig lite den senaste tiden. Och nu är det sjukt nog bara en månad kvar innan jag ska åka hem över jul. Ett ytterligare besök av föräldrarna väntar den kommande helgen så fullt upp blir det och sen klarar jag mig nog tills jag får se alla i mitten av december. Är rätt glad att folk valt att komma i november. Det är verkligen nu man kommit in i alla rutiner och man blir lite fast i dem ibland också och vissa dagar kan nästan bli tråkiga. Och som sagt är det först nu hemlängtan har känts av så det är ju perfekt att förgylla november med lite kärlek från Sverige!


essay & exam

Ska jag var ärlig har jag än så länge inte direkt ägnat någon tid åt att titta över de kommande tentorna som jag ska ha i mina kurser. Visserligen vet jag vad alla går ut på men med en månad kvar så började det känna dags att kika lite närmare på det hela. Blev positivt överraskad när jag läste de olika uppsatsfrågorna inom psykologi och kända att det var hanterbart. Nästan mer än hanterbart. Uppsatsen ska bara vara 1500 ord och man ska välja en av tre frågor att skriva om. Djupa analyser verkar nästan vara ett minne blott. Det jag däremot är lite mer nervös över är att vi även ska ha prov.
 
Faktaprov. en timme femtio frågor.
 
Det innebär att man kommer att ha lite mer än en minut per fråga. Förutom att jag hatar hela konceptet med att sitta och banka in massa fakta som sedan kommer glömmas bort så fort provet är över så är jag även lite nervös över tiden. Speciellt när det är frågor på engelska. Tur nog så är det en "multiple-choice exam", vilket innebär att man ska läsa frågan och välja ett (av anagligen fyra) svarsalternativ. Så det borde inte vara allt för svårt.
 
Synd att tvätten inte viker sig själv för den måste jag ta hand om nu.

Bästa rumskompisarna?

 
 
Okej, toapappret är tydligen nån amerikansk grej som jag inte fattar.. men förrutom den biten så tycker jag att vi är rätt trevliga roommates som uppmärksammar födelsedagar. Kräv att tilläggat att det var en stor del möda det krävdes för att med hjälpa av ett kort bryta sig in på rummet och slänga in massa ballonger. Tårtan däremot var rejält improviserade men himla god ändå!

Ge mig mat!

Som matälskare är det en aning frustrerande när just magen krånglar. Jag har inte kunnat äta normalt på en vecka och jag längtar till att laga en rejäl måltid och njuta av den. Igår jublade jag nog lite för tidigt när magen kändes bra hela dagen utan några kramper och jag kunde ändå äta en del. Det fick jag lida av denna morgon istället när jag vaknade upp med värkande mage igen. Det var bara att ta en tablett, strunta i föreläsningen och krypa ner i sängen igen. Bara det faktum att jag lyckades somna om och sov till kl 13, och därmed sovit mer än tolv timmar inatt, indikerar kanske att jag inte är helt frisk.

Så idag är jag extra lugn med att äta, yoghurt går i alla fall ner och till middag ska jag försöka koka mig en portion ris. Spännande mat här hör ni! Förhoppningsvis var dagen magvärk bara tillfälligt och att jag ändå är på bättringsvägen, annars får det nog bli ett nytt besök hos herr doktor. Jag vill kunna äta! En hungrig Jessica vet vi ju alla att det inte är den bästa Jessican ;)

Sjukling

Varför må bra när man kan må skit? Och varför inte passa på att må skit när pojkvännen är på besök? Skulle sova igår natt och lyckades väl få någon timmas sömn innan jag vaknade av illamående och magkramper. Efter några minuters utspridd sömn och mycket ojjande så spydde jag när klockan började närma sig morgon. Efter det lyckades jag nog få någon timmes sömn innan jag vaknade av en ännu ondare mage, illamåendet var i alla fall bättre. Vid nio tiden lyckades jag somna om och sov nog till två tiden. Ni hör vilket underbart sällskap jag är va? Första helt lediga dagen den här veckan då jag och pojkvännen faktiskt hade tid att göra nåt skoj i stora staden London... Sen dess har jag försökt få i mig något att äta vilket gått sådär, lyckats med ett besök till närmsta affären när jag mådde som bäst och införskaffade magtabletter som inte hjälpte alls och yoghurt som lindrade en kort stund. Magen har värkt fram och tillbaka hela dagen men har kommit lindrigt undan med illamåendet åtminstone. Fråga mig inte vad det är som spökar för jag har inte den blekaste men håller tummarna krampaktigt för att jag får en bättre natts sömn och är roligare sällskap imorgon.

RSS 2.0