29e augusti

Imorgon är det dags för skola igen, så där ett och ett halvt år senare.. Just nu känner jag mig inte taggad och troligen måste jag tvinga mig själv till att somna inatt. Om msn inte sommnar borde det ju inte bli morgon! Jag har i alla fall tagit reda på ordentligt vart jag ska och hur man tar sig dit och att gå vilse bör inte bli ett problem. Det blir inte så lång dag, 9.00-15.00, men troligen en massa information som ska in i huvudet på en. Vi får se hur allt detta går. Jag ska försöka att koppla av nu ikväll, lite serier och förhoppningsvis en god middag.

Second breakfast

Har just avslutat min andra frukost efter ett gympass. Nu känner jag för att sova men ska försöka hålla mig vaken, ta en dusch och sedan ut och möta solen som förhoppnningsvis inte täcks av allt för många moln!

24e augusti

Idag har jag haft överskottsenergi medans älsklingen pluggat.. Men jag har hjälpt honom en del och ställt frågor där jag varken förstått frågan eller svaret! Man känner sig lite eller snarare mycket borta., men hjälper det honom så är det bra. När rastlösheten sedan värkte i kroppen för mycket så bestämde jag mig för att ta tag i städningen här i lägenheten. Det har minst sagt blivit undanskjutet och det syns! Men lika bra att ta tag i det innan skolan sätter igen, så badrummet har jag gett mig på nu i eftermiddag. Skrubbat badkar och rensat avlopp. Lika bra att göra det ordentligt när man har tid! Men om jag ska vara ärlig sköt jag över uppgiften att sticka ner handen i avloppet och plocka hår (japp, ja äcklar er med alla detaljer!) på min kära sambo. Det var inte riktigt min grej..men försöka gjorde jag i alla fall.

Men nu gäller att hjälpa älsklingen med ett nytt förhör!


Födelsedagsbarn i hemmet

Idag är det älsklingens 20års dag så ett stort grattis till honom. Han har tenta om två dagar och har därför bestämt sig för att skjuta upp allt firande men som flickvän har man sina egna åsikter så jag har firat honom på mitt sätt. Det blev en stor frukost med hans favoriter, och vad är en födelsedag utan födelsedagsfika! Så jag avbröt honom i pluggandet en stund och dukade fram glass och maränger, det var nog uppskattat. Nu har vi just avnjutit en tvårätters middag med ett glas vin, visst är vägen till en mans hjärta genom magen? I sånt fall har jag ett par extra steg inne nu. En trevlig dag har det i alla fall varit och vi har båda hunnit njuta av den varma solen som tittat fram men imorgon är det hårt plugg som gäller för honom så vi får se vad jag hittar på, solen kanske tittar fram även då?

Om en vecka är det skola som gäller!

There's one in all of us

Min vardag just nu består av varvning mellan att lata och göra någon nytta. Dagens nytta fick bli att tvätta och en nytt moment; brödbak! Jag måste då säga att jag lyckades bra och det ligger fortfarande kvar lite bröddoft i lägenheten. Ett enkelt rågbröd blev det och tre tre platta kakor ligger nu i frysen, ett åt vi upp färskt till lunch! ^^ När vi ändå är inne på bak kan jag även nämna att jag gjorde en enkel och riktigt god efterrätt igår. Denna efterrätt bestod av kesella vanilj, hallon och digestiv kex, allt i valfrimängd. Det är bara att varva kesellan och hallonen i ett glas och toppa med smulat kex. Något så lätt fick namnet cheesecake i receptboken, jag som trott att det ska vara mer avancerat. Det kan man säkert göra den också, men detta räckte för oss!

Ikväll kommer att avslutas med filmen Where the wild things are vilket verkar vara en supersöt film, precis i min smak! Får se om jag är lika nöjd när jag sett den!

http://www.shockya.com/news/wp-content/uploads/where_the_wild_things_are_poster2.jpg

http://www.aceshowbiz.com/images/still/where_the_wild_things_are10.jpg


Fredag den trettonde

Efter fyra dagar ute på vattnet är jag nu tillbaka hemma i lägenheten. Vi har haft härligt med sol och sköna vindar så segligen har gått bra. Jag lär mig allt mer för varje gång jag kommer ut med det dröjer nog ett tag innan jag känner mig lika hemma som älsklingen på båten! Härligt och avkopplande är det i alla fall. Men både jag och älsklingen slogs av va mycket folk det är ute hela tiden idag när vi kom hem! Annars medan vi varit borta så har sängen varit saknad! Vi sov längst fram i båten och efter konstant tåflörtande under nätterna ska det nu bli härligt att kunna vifta lite på fossingarna!

8e augusti

Här small det blixtar för fullt igår och regnet det öste ner. Som tur var slog de inte ner speciellt nära! Men nu kommer det några bilder från olika stopp under bilsemestern!

Kanoner utanför Kalmarslott








5e augusti

Riktigt bra medicin mot ledsna miner är en Pixarfilm och lite godis, i detta fall choklad. Så där har ni min dag, men nu blir det nog en annan film istället!

3e augusti

Här har det varit dörr ett tag och detta beroende på att jag spenderar all min tid överallt förutom hemma! Efter att ha sovit några dagar hos föräldrarna åkte jag hem för att packa min väska. Sedan dess har bland annat dessa varit mina destinationer: Kalmar, små byar i Tyskland, Europa Park, slott längs Rhen floden, Mölle, Halmstad och Gränna. Japp, en biltur blev det med föräldrarna och lillebror. Vi satte oss i bilen och åkte söder ut. Pappas två mål var fika i söderköping (första stoppet) och Karlskrona som vi passerade andra dagen. Lite besvikna blev vi att det var militärt område där alla militärbåtar låg..kanske inte så ologiskt men ett besök på marinmuseet blev det i alla fall! När vi sedan fortsatte söderut kom jag på att jag aldrig varit i Kalmar så det blev en tur dit och en titt på Kalmar slott. Mammas mål var att doppa fötterna i havet, och hav det har vi då varit vid. Både vid Sveriges sydligaste udde och vi Tysklands stränder i norr men några fötter i vattnet har det inte blivit.
Lillebros mål var nog ett av det bästa; Europa Park i Tyskland. Europas största Temapark. Gillar man att vandra runt på ett stort nöjes fält är detta ett bra ställe, är man sedan som jag eller min bror och älskar berg-och-dalbanor så blev just denna park perfekt! Suveräna berg-och-dalbanor och många! Annars är parken indelad i europas olika länder, Sverige går dock under Skandinavien och Norges flagga.. Men Island hade den bästa berg-och-dalbanan. Den hade verkligen allt konstaterade jag och min bror. 1. Underhållning i kön 2. Ivägskjut i början 3. Brant backe 4. Loop 5. Halv och helskruvar. Det gjorde den perfekt! Att den sedan hade pulsmätare i alla stolar gjorde ju inte saken mindre cool!

Samanfattningsvis blev det en väldans bra tur och var nöjd med alla ställen vi passerade. Jag ska även se till att lägga beslag på lite av bilderna som blev tagna under resans gång. Tre personer som gillar att fota och en ny kamera..kan hända att det blev några bilder! Nu är det strax middag hos andra hälftens föräldrar så jag ska örra mig dit.

RSS 2.0