Dubbelt upp!

Om jag kommer orka röra mina ben imorgon? Nej, troligen inte. 7.15 ringde väckar klockan för ett gympass och eftersom att benen fått vila ett bra tag passade jag på att plåga dem lite. Nu har jag just kommit hem efter att ha cyklat hem min nya (någon annans gamla) cykel. Och denna väg på sex km är inte platt kan jag tala om. Backe upp och backe ner och avslutet var kämpigt! Så stela ben imorgon någon?
Jag har då fått ärva älsklingens morfars gamla cykel, men den går fint och rullar frammåt! Vad mer kräver man?

Vi har även fått vår frys levererad! Den är ännu inte uppackad men lagom stor ser den ut att vara. Nu är det slut på inbillandet av att ett frysfack kan rymma något. Vad säger ni, ska vi sätta gång ett rejält bullbak?

28:e juni

Detta blev en väldans trevlig dag, och lång! Både nytta och nöje är oftast den bästa kombinationen. 8.30 imorse stod tvättid på schemat och så blev det, denna gång glömde jag inte bort den (läs förträngde). Efter det så har jag och älsklingen uträttat lite ärenden inne i staden. Vi har bland annat konstaterat att KI:s reception troligen är precis lika snåla som de fattiga studenterna, jag får säga så hör eftersom att jag inte tillhör någon av dessa gruper! Iaf kostar det 50:- att plocka ut äldre tentor, älsklingen bestämde sig för att plugga med de som ligger gratis på nätet först... Sedan blev det en tur förbi vårdcentralen och jag tankade på lite TBE!

Det som bidrog till mer av dagens nöja var att Caroline af Ugglas stod på lilla scenen på Gröna Lund. Så jag mötte upp mamma för middag där inne och oj vad glad jag är att vi körde på efterrätt! Man brukar oftast bli så mätt av varmrätten på restaurang att det inte riktigt känns värt att sattsa på efterrätt. Men denna gång slängde vi ett varsitt öga på menyn och bästämde oss, en vaniljpannacotta och en lime(glass?). Båda med bärblandning. Hälften var. Och oj vad vi både satt och slickade halva gränsen innan vi bytte och mumsade lika nöjt på den andre desserten. SUPERGOTT! Får vara beskrivning nog.
Tror ni att detta var slutet på det goda så tror ni fel. Det var ju fortfarande tid kvar till konserten och var gör man då på Gröna Lund med en mamma som inte åker karusell? Jo, man testar sin tur på godislotterierna såklart! Och hade vi någon tur? Tja, första stället mamma väljer en bricka och jag trycker på den röda stoppknappen en halv minut senare går vi glatt vidare med fyra kilo godis! Satt väl inte helt fel.

Kan också nämna att konserten var väldigt bra som grädde på moset! Men nu tänker jag slå igen datorn för denna dag.

27:e juni

Idag blev det treårskalas med allt vad det innebär, alltså tårta, såpbubblor i luften och en sprallig lite glad tjej! Hon blir allt mindre bly för varje gång man hälsar på och idag hade vi riktigt skoj, speciellt med såpbubblorna. Och det var inte bara fördelsedagsbarnet som njöt av dem, vi lite äldre var nog minst lika roade!

För övrigt trillar det inte lite pengar på kontot även fast jag mest spenderar mina dagar ute i solen i en hängmatta eller på en strand. Och än så länge njuter jag!

22:a juni

En härlig slappar dag i solen vid vattnet. Magen och låren som inte fått se solen tidigare i år är nu smått röda. Endast slapande var det dock inte med tanke på att vi gick till sjön fem km till sjön och två km hem innan vi insåg att vi var för hungriga. Älsklingen vågade också slänga i sig i vattnet medans jag mest bara plaskade med tårna, men jag hoppas iaf på fler dagar av denna sort! Med mer solkrämpå kroppen då. ;)


filmkväll

Det är något härligt i känslan av en helt ren lägenhet inför helgen. Lägg även till en sval dusch efter ett hårt gympass, japp då känns dagen rätt bra. Nu väntar en riktig filmkväll, val av film är dock inte bestämt men en skräckis ligger iaf på min önskelista. Annars kan jag tipsa alla andra om filmen Hard Candy, en väldigt udda film men den får en att tänka en del. Men nu är även älsklingen redo för filmtittande! :)


sov gott

Älsklingen har just krypit ner i sängen, första riktiga sömnen han får på cirka 37 timmar. Själv tänker jag sätta på en film och ha en lite egen kväll i andra änden av lägenheten.

Resfeber is the shit!

Imorgon bär det av till Paris :D Oj va tiden har gått fort fram till idag, när vi bokade resan för några månader sedan tänkte man att det var en evighet kvar. Men nu sitter vi här, väskorna är packade och då vill jag även informera att det är första gången älsklingen packat så här långt i förväg någonsin (vi åker tidigt imorgon). Men den sötnosen tog hänsyn till mina nerver och slängde ner sina kläder också, stort tack :) På tal om nerver, inte visste jag att jag skulle bli nervös över att växla pengar men ändp stog jag där skrikandes jag ska ha 4000 euro.. Vi förstår nog alla att detta inte riktigt var min tanke. När hon sedan säger att det saknas lite pengar så blir jag förvirrad innan jag kommer på att det ligger några myntrullar fint i väskan. Nu har tack och lov börjat lugna ner mig! Mer nerver lär komma senare men jag måsta säga att det är första gången jag åker utan vuxet sällskap, denna gång påstås det att jag är den vuxna helt själ..det känner jag inte igen mig i. Men en plånbok har jag nu! Även ett par sandaler som sitter så fint och pengar i rätt valuta då! Det som saknas nu är bara att veta vilken tid vi ska vara redo imorgon annars är jag cooool lugn, eller det är fult att ljuga så nej det är jag inte men jag tror på att allt kommer gå bra.

Resfeber is the shit!

01-06-2010

Från och med idag är jag alltså arbetslös. För första gången sedan jag tog studenten för vad som börjar närma sig ett år. Om jag har ångest? JA! Men jag tror att jag kommer (kommer försöka) att se denna vecka och veckan i Paris som en semester, en välförtjänt semester också! Men efter det får väl även jag inse att det inte kallas sommarlov bara för att man är ung. Förhoppningsvis så ringer telefonen i ett resultat av nervositet de två senaste fredagarna. Och väljer telefonen att inte ringa så känner jag ändå ett resultat i mig, sedan är det bara fortsätta att kämpa.

sometimes the heart sees what is invisible to the eye

RSS 2.0