Nej

Ikväll känner jag mig helt sänkt. Trodde att ett träningspass skulle pigga upp men icke. Känner mig vemodig, pms någon? Dagen var rätt toppen men positiva tankar stannar inte kvar i huvudet länge just nu. Ska nog gräva ner mig under en filt och mysa bort denna elaka kväll.

Första advent på riktigt

Idag är det ju första advent på riktigt och första ljuset tändes lagom till frukost. Resten av dagen här jag ägnat åt bakande! Eftersom att ingen i familjen gillar lussekatter fick första utmaningen var saffransbullar med vanilj och några fick även mandelmassa i sig.

 

Sedan blev det två former med mjuk pepparkaka, dinkel- och rågknäcke och vanliga pepparkakor med de finsate pepparkaksformer.

 

 

Med det här som slutresultat är jag så nöjd man kan vara.

 

 

Och gott är det!


Första advent i förskott

Om man känner sig trött och öm i kroppen efter en halvtimmes rätt lugn promenad är man nog inte helt frisk i kroppen. Ett smått värkande huvud och en täppt näsa talar för samma slutsats. Tur i oturen att det är helg och jag kan ta det lugnt. Så gårdagens kväll spenderade jag i soffan hemma hos en vän med massor av prat, lite tv och några pepparkakor. Att prata är den bästa medicinen!

I eftermiddag blir det det årliga adventsfirandet med släkten. Lite knäppt att sätta det INNAN första advent måste jag bara påstå. Speciellt när det inte ens är december. Eller kallt för den delen... Kom dock hem till julmusik redan igår och på förskolan är julstjärnan upp så det är väl dags att börja. Men men, jag är glad ändå och hoppas att det idag bjuds på julgröt och skinka!

23e november

Ibland undrar jag vad folk tänker om mig. Vissa människor verkar tro att man är helt blåst, och jag måste säga att jag tycker att det är oförtjänat. Nej tacka vet jag barnen på förskolan. De möter en alltid med ett stort leende och ett glatt hej.

Annars har det här varit en bra dag. Vi hade målar färg över hela golvet med fotavtryck i. Men av vara rädd för smuts och kladd är det tråkigaste som finns. Allt går ju ändå att tvätta!


Tack

Att ha sällskap av en underbar vän en vanlig måndag kväll var precis vad jag behövde starta denna vecka med. Irritationen finns kvar i magen men för en stund var det skönt att bara ösa ur sig all skit hos någon som kan lyssna. Och som är på min sida! Så ett stort tack.

20e november

Det är lite som botar ett riktigt kasst och irriterat humör så bra som ett träningspass och en ensam stund i bastun. Nu har jag både trötta och lena ben, och humöret har vänt sig lite uppåt. Att folk kan vara rent ut sagt idioter det kan inte jag göra något åt, två smällar på en helg vart bara lite för mycket. Men som sagt, inte jag kan göra något åt så get over it. Sen är det kämpigt med plugget just nu. Har svårt att hitta den motivationen som krävs. Men jag får se till att prioritera roliga saker och välmående så tror jag att motivationen slutligen också kan hitta sin plats. Efter att ha pluggat lite idag så har modet höjts lite i alla fall.

Att jag sedan lagt in en beställning på dessa två godingar har inte gjort humöret sämre!

 

Glitterpaketet är från Halens och ska jag nog dra på mig till min födelsedag. Glitter/paljettklänning är inget jag andvänt sedan lågstadiet om ens då men denna var superfin och har en blå ton i sig. Och här har vi en tjej med blått som favoritsmak! Blusen från La Redoute var bara så väldans fin. Håller tummarna hårt för att de landar i brevlådan snart och att de sitter finemang.

Nu ska jag kolla bakrecept inför julen (det tycker jag är okej med tanke på att det är första advent nästa helg!) och sedan blir det att sova.

Sad story

Vissa människor slutar ibland att förvåna en och i det här fallet är det inte på ett positivt sätt. Att vara för godtrogen slår nog alltid i slutändan tillbaka mot en själv men det är väl bara hoppas att man till slut lär sig av sina misstag. Eller att folk växer upp. Men då är väl det första mer troligt..


Choklad i dess bästa form

Vissa saker tänker jag aldrig bli för gammal för och chokladkalender är en av de tingen. Årets är inhandlad.



Nu väntar jag bara på att första december ska komma så att första luckan får öppnas!

Victoria's Secret

Man kan ju inte låta bli att bli lite extra glad när mor sin kommer hem från USA med denna påse.

Innehåller har jag inte fått kika på ännu men jag har svårt att tro att man kan bli annat än glad. Men glad blev man ju bara av att få träffa mamma igen.


17e november

Funderar på att gå och lägga mig. Funderar på att lägga mig i sängen med en härlig bok eller slå på någon serie. Funderar på allt plugg som borde göras, men nää. Ikväll blir det nog bäst med en lugn kväll. Lämna tankarna någon annanstan och bara vara. Trotsade idag förkylningen som ligger och lurar och drog iväg på ett spinningpass. Klokt? Nja, men vi får hoppas att det inte slår tillbaka allt för hårt.

Imorgon väntar en barnfri dag då det är studiedag på förskolan. Så istället blir det planering och förhoppningsvis en tidig hemkomst. DÅ kan jag plugga. Ja, jag är bra på att skujta upp tråkiga saker ibland.

Skogen

Vissa dagar är arbetsmiljön den bästa!


Bra slutledningsförmåga


När lampor är väldig dumma då får man åka till doktorn.


-citat av en tvååring

Fars dag

Min kära mor har flera gånger påmint mig om att den nu under tiden hon är i USA är fars dag. Och jag har minsann lagt det på minnet. Far min är det dock svårt att köpa presenter till då han aldrig önskar sig något och själv köper det han någon gång vill ha på en gång. Så, lösningen på detta blir till att fira fars dag med en brunch i stan. Klockan 12.00 blir det ett besök på Mississippi Inn för att förhoppningsvis få något gott i magen.

Snow White and the Huntsman

Jag har hittat en ny film som jag längtar till. Den som väntar på nå gott väntar aldrig för länge och jag kommer få vänta ända till sommaren.



Får vänta och se vad jag tycker om valet av Kirsten Stewart. Får bara en deppig känsla av henne.

myspys var dag

Haft en trevlig lördag med lunch i stan med en vän jag inte träffat på två år! Det var som lite på tiden att ses nu. Gårdagens kväll spenderades med biljard i trevligt sällskap så det är heller inte att klaga på. Resten av min lördag tänker jag spendera minst lika bra och mysig.

Myskläder på: Check



Godispåse: Check
Eld i spisen: Check
Film att titta på: Check
God middag: På G!


10e november

Hade en eftermiddag med ett grymt irriterat humör. Var otrolig arg på det mesta trotts att jag haft en trevlig och rolig dag på förskolan. Stressad var jag också men jag tackar och bockar för mitt eget val att jag drog iväg mig själv till gymmet för ett spinningpass. Satte in en fot i gymmet och leendet kom tillbaka. En god middag och lite surfande senare tänker jag dra mig mot sängen nu!

onsdag

Kort och lugn dag? Ja. Mer energi? Näää. Man kan nog inte återställa sig på bara en dag. Däckade när jag kom hem runt två idag. Det resulterade visserligen att jag känner mig relativt pigg just nu och tar därmed tag i lite plugg. Det är roligt och spännande att fundera över vad jag har sett än så länge på förskolan och jag hoppas att jag kan utveckla något bra arbete ur det hela. Lite mer studerande krävs dock och vilken tur att jag då ska vara hela fem veckor på förskolan under denna VFU-period!

Men nu blir det till att återgå till pluggandet, förhoppningsvis utan att somna med näsan i boken.

Kall

Känner mig som en isbit. Tre tröjor, halsduk och raggsockar. Svaret är ja; jag sitter inomhus. Mer än det så är jag trött. Trött och kall. Men rätt glad, tror jag. Svårt att vara säker när man är trött. Andra dagen på en fem veckors lång praktik är avklarad. Första veckan är alltid tuffast. Nya namn och massa annat nytt som ska läras. För att inte tala om att man behöver vänjas in i ett helt annat tempo än när man pluggar. Så den där energin jag önskar att jag hade för att skynda mig iväg till kören eller att göra ett hårt gympass existerar inte riktigt. Ska försöka skrapa ihop några smulor till att orka mig igenom några sidor kurslitteratur sedan blir det en tidig kväll. Imorgon ska jag dock umgås med folk i min egen ålder och har endast halvdag så är nog lite piggare då.

spooooky

För lite sömn sätter sina spår på en gång. Klockan har inte algit åtta och mina ögon går i kors och snart somnar jag framför datorn. Jag tänker göra ett försök med att skrämma liv i mig och sätter på Paranormal Avtivity 3.


6e november

Har haft en supertrevlig helg. Igår var det inflyttningsfest hos en vän som gällde och det var toppen! Alltid roligt att träffa både nytt och gammalt folk. Kännt mig lite sliten idag men har roat mig med att slösa pengar med syster. Någon fin tröja och lite annat smått och gott fick följa med mig hem idag. Resten av kvällen tänker jag spendera med min kexchoklad och att titta på Battlestar Galactica alternativt spela StarCraft. Imorgon taggar jag till inför fem härliga veckor med praktik.

tiden

Tror allt att jag har gått och blivit lite av en tidsoptimist och jag tror inte att det är något positivtl, plötsligt räcker ju tiden inte till. Nej, bättre att råka ha en halvtimma tillgodo än att behöva stressa runt. Men nu får jag ta smällen för min egen dåliga planering men förhoppningsvis blir det bra ändå!

På tal om tid lyckade jag med att få min första p-böter igår. Inte glad! Klockan i bilen var inte omställd till vintertid vilket resulterade i att jag satte p-skivan en timma fel och numera är 450 kr fattigare. Surt! Men men, det är bara att bita ihop och lära sig till nästa gång.

bulla!

Klockan är "bara" elva men jag är nöjd med vad jag åstakommit än så länge. 3,5 km jogging (med bror!) och sedan mitt efterlängtade bullbak (även det med lite hjälp av bror).



Det doftar supergott i hela huset och det smakar lika bra som det luktar. Borde baka bullar oftare! Det är trots allt inte allt för svårt med en bakmaskin tillhands.

bio

Gårdagens biobesök. Eftertexten hinner knappt starta innan skärmen stängs av och ljuset tänds. Det var ju lite tvärt avslutat av dem hinner man tänka, de brukar ju ändå låta eftertexterna rulla på. Sedan meddelar en röst i högtalarna att det tyvärr skett en allvarlig händelse och de bar samtliga att genast lämna salongen genom nödutgångarna. Filmen kommer inte att starta igen. När man just sett en världskatastrof film måste jag erkänna att man blir en aning skeptisk men när meddelandet upprepades var det bara att pallra sig ut, filmer var visserligen redan slut så ingen större skada för oss. Smockat med folk utanför, hela sergel var alltså tömt, och några brandbilar kom. Har ingen koll på vad som faktiskt hände men det verkade dinte vara någon större oro.

Filmen var förövrigt bra, ingen suverän men väldigt intressant och många olika synvinklar på en och samma situation. Och tydligen rör vi vårat ansikte i snitt 3000 gånger per dag.



ambitiös

En skön dag i lagom tempo har det blivit än så länge. Vaknade tidigt med en joggingtur och sedan blev det frukost framför tvn tittandes på reprisen av fredagens idol. Sen har det blivit lite plugg och eftermiddagen kommer att bli lite seriös den med. Har bestämt mig för att gå på en gratis föreläsning i Kulturhuset som SU anordnar. Den handlar om språkinlärning hos små och stora barn vilket inte skulle kunna komma mer lägligt iom att det är precis det min kurs handlar om för tillfället! Lyckade även få med mig en vän så slipper sitta där ensam. Är föreläsningen dock bra så erbjuder de även flera stycken senare i november och då drar jag nog dit igen med eller utan sällskap.

Efter föreläsnignen blir det Contagion på bio. Lite gludklimpar förgyller vardagen.

Nu ska jag tugga mig igenom sista biten av Before writing: rethinking the paths to literacy men det kanske inte är någon större poäng. Lyssnade man på vår föreläsare igår så är det tydligen väldigt svårt med engelska och vi behöver inte förvänta oss att vi fattar något på en gång. Ursäkta men va? Här pratar vi fördomar på hög nivå! Visst att hon kanske bygger dem på erfarenheter av tidigare studenter men snacka om att sänka ens självförtroende genom att indirekt säga "etta klarar ni inte av själva". Jag förstår grundtanken med det hela och att vissa kan tycka att det är jobbigt med engelska men man kan väl iaf som föreläsare lära sig att presentera det på ett bättre sätt. Varför inte bara säga att det är en föreläsning om boken och nämna att den kan vara svår istället för att tjata in att vi nog inte kommer förstå den?

Frågar ni mig borde vi ha mer kurslitteratur på engelska så att folk slutar vara så rädda för det!

3,5

Vem kan låta bli att längta efter ett löparpass när man får dra på sig dessa? ;)



Skönaste materialet, sitter suveränt och efter att ha testat dem kan jag även säga att de är varma! Sen älskar jag ju blått också.

slösa

Blev en dyr dag idag! Skulle fördriva tid i inväntan på min mor idag och passerade Intersport för att göra ett efterlängtat inköp. Ett par långa löparbrallor. De träningsbyxorna jag har hemma slutar ovan för vadan...inte riktigt rätt säsong för dem nu. Men nu har jag ett par nya supersköna, att det har blåa ränder gör ju inte saken sämre! Det var nog dagens bästa inköp även om det blev fler. En sak är då säkert. Mina pepparkakor kommer äga i år!



Vandrade förbi en affär i gamla stan och de var ju tvugna att följa med hem nu när det (snart) är december! :D

När mamma väl var inne i stan bar det av till huvudmålet för kvällen, där nästa slant flög iväg, nämligen "VIP-kväll" på The Body Shop. Det bjöds på champagne, tilltugg, bra produkter och kunnig & trevlig personal. Jag sattsade rejält (för att vara mig iaf) på sminkfronten och rouge, puder och ögonskuggor (de till höger i bilden). På grund av att det var "VIP-kväll" kom jag även hem med allt det till vänster också som infanns sig i en goodiebag!



Blev som sagt en slant som försvann men känns rätt värt det! Nu har dock tiden flugit iväg och det är dags att krypa ner i sängen om jag ska orka med denna vecka. Tror jag har bokan mer än vad jag har tid men imorgon väntar iaf ett löparpass med de nya brallorna på!

jag ska bara

Nä, diciplinen var inte riktigt på topp igår. Blev bara två kapitel ur boken. Sedan upptäckte jag att det även var lite mer som skulle läsas.. Blev en tidig uppstigning idag för att ta igen lite. Så kl 7.30 satte jag mig ner vid köksbordet och sedan dess har jag arbetat mig igenom två artiklar och 4 av 5 kapitel i en avhandling. Bättre kämpat än igår dvs. Nu bär det av till en föreläsning inom samma område och ikväll ska jag läsa sista kapitlet i avhandlingen. Då känns det som att jag kompenserat tillräckligt för gårdagens dåliga insatts.

Imorgon ska jag ta mig igenom resten boken Before writing: rethinking the paths to literacy. Två av tre obligatoriska kapitel är lästa men det är ju inte dumt att läsa resten också så att man får lite mer kött på benen!

RSS 2.0