A thousand slowly dying sunsets

Två timmars promenarande i solsken med glatt prat satte guldkanten på denna söndag. Turen avslutades med en varm choklad och mycket mer än det har jag inte gjort idag. En perfekt söndag. Nu tänkte jag se om jag klarar av att vara lite extra duktig och skriva någon rad eller två på nya hemtentan som ska in om drygt två veckor. Sen får kvällen avslutas på bästa sätt med någon (förhoppningsvis bra) film!

Turn up the corners of your lips

Jag verkar ha svårt för att hålla båda fötterna på marken. I helgen hann jag ta två kliv utanför dörren innan jag slat till vilket "bara" resulterade i en uppskrapad hand. Idag lyckades jag snubbla till igen och denna gången drämde jag i ena knäet i backen. Ömt som sjutton och lär få sig en fin blålila nyans. Får börja kolla vart jag sätter fötterna bättre.

And if your homesick, give me your hand and i'll hold it

Jag vill resa igen. Se mera av världen och förundras. Vardagen lockar inte.

 

 


Who wants to be right as rain

Det är nå speciellt med att vara vaken när (nästan) ingen annan är det. Det har börjat bli en vana, de gångerna jag kommer hem sent, att jag sätter mig och surfar runt, lyssnar på musik eller kollar någon serie bara för att vara vaken en stund extra. Ibland är det skönt att bara vara helt själv i sin ensamhet och det är inte alltid lätt att hitta en ensam och lugn stund när man bor med tre andra personer, har plugg att sköta och samtidigt vill vara social.
Men det är i alla fall ett som är säkert, oavsett hur mycket jag gillar att vara social och umgås med folk så behöver jag en stund för mig själv då och då. Och vilken tid är bättre då än när alla ligger och sover?


R-tard school

Ibland skäms jag över den utbildningen jag går och oftast är det fullt motiverat, som idag. Undra om deras mål är att sänka oss totalt. Jag saknar utmaningar och höga förväntningar.

Har gått ett och ett halvt år på SU och har hittills indirekt fått höra att vi inte kan vattnetskretslopp, inte kan läsa engelska och nu verkar de inte tro att vi klarar av svenskan heller. Undra om de har planer på att inbilla mig att jag inte kan någon matte i kommande matematik kurs?

It's fucked up.

Eat it up

Så här ska en riktig smörgås se ut!



Nybakad baguette, egen gjord tzatziki, sallad, tomat, rödlök, kycklingfilé och bacon strips, bacon strips, bacon strips! Och ja, den åts med händerna.

Only kindness ties your shoes

Humöret har vänt under natten och har haft en rätt bra dag. Fnissat lite åt nya klasskamrater, man får ju se det så här: det är tur att alla människor inte är lika. Och sen har jag blivit positivt inställd till andra människor. Efter en natt med alldeles för lite sömn, kunde onödigt nog inte somn igår när jag la mig, så känner jag mig redan redo för sängen. För att vara helt ärlig har jag till och med redan slocknat en stund i soffan. Men nä, lite kurslitteratur står det på schemat även denna dag innan jag gör kväll.

You can get addicted to a certain kind of sadness

Skulle kunna säga att jag inte har någon motivation till något denna eftermiddag. Men det vore lite att ljuga för jag känner motivationen till att baka en dubbelsats av chokladbollar och att krypa ner under en filt. Haft en riktigt bra förmiddag och en ännu bättre helg men en natt med för lite sömn, sämsta möjliga föreläsningen som start på nya kursen, värk och ett ton med kurslitteratur (som jag ännu inte köpt allt) som ska läsas har humöret krupit sig ner på för låga nivåer.

Använder nog chokladbollarna som belöning till mig själv när jag lyckats ta mig igenom lite litteratur och sedan ska jag dränka mig själv i TV-serier.

Sherlock

En av de bästa serierna är tillbaka med en andra säsong. Favoriten Sherlock i en modern tappning. Oj va jag har längtat!


Somebody that I used to know

Tillåt mig att skratta en stund åt mig själv. Att jag ens tror att jag ska kunna släppa tentan när jag har två hela dagar utan schemalagda lektioner. Nej, det låter inte alls som mig. Läser igenom och ändrar på för fullt. Men det känns som att jag ändrar den till det bättre i alla fall. Och jag skulle visserligen kunna lämna in den redan nu. Har man tiden och orken till att arbeta lite extra på den så skadar ju inte det! Det är även första gången jag inte behöver sitta och kapa ner den för att orden inte räcker till. Ett resultat av att vi har fler ord än vanligt eller att jag har blivit bättre på att skriva specifikt och koncist? Bra fråga men nu ska jag luncha lite och sedan blir det finslip på analysen tills jag får pluggsällskap, då är det grupparbete som gäller!

Fastnar för små fina låtar ibland och just nu har denna gått på repeat några gånger. 'Cause  that's how I roll...hittar en låt jag gillar och spelar sönder den tills jag inte vill höra den mer. Tråkigt men sant!


Bulletproof heart

Första skoldagen efter lovet avklarad och ja... Känns som att jag upprepar mitt ogillande till skolan än en gång. Men hade en trevlig förmiddag med en klasskamrat i bibblan, där vi visserligen mest ojjade oss över hur synd det var om oss och klagade på att gruppuppgiften vi skulle göra var för lätt. Detta är nämligen standarden på våra gruppuppgifter: Man läser igenom dem och undrar vad tusan är det jag missförstått för så här löjligt lätt kan det ju inte vara? Sen slår det en...jo det är just så här löjligt lätt det är. Dock fick vi inte mycket gjort idag men det hade iofs att göra med att vi inte pratat på hela jullovet heller, då har man en del strunt att ta igen! Istället kommer hon över imorgon så tar vi och pluggar till ett glas vin! Erbjuder inte skolan nå skoj får man fixa det själv.

Eftermiddagens seminarium behöver man egentligen inte ens gå in på, som sagt en del ogillanden mot skolan har jag. Lite roligt hade vi som tur var även här då vi skulle lista tre saker som vi lärt oss denna kurs som pågått i en hel termin. Här är våra:

- En tenta ska lämnas in max fem minuter innan deadline.
- Vi kan inte läsa på engelska. Tydligen bestämmer vi inte detta själva, vi kan inte and that's it.
- Lärare kan vara (medvetet/omedvetet fast jag lutar starkt mot medvetet) elaka och dryga.

En fin sammanfattning. Fast den delade vi inte med oss av...

Face all the pain and take it on

Känner mig riktigt grym. Tentan börjar närma sig slutstadiet och det är bara måndag! Det betyder att jag har flera dagar att korrekturläsa och ångra mig lite. Inget kämpande och slit i sista minuten ska det bli. Som sagt får den ge mig vilket betyg den vill, känner mig ändå redan nöjd med den. Tur är det för jag har även ett grupparbete som ska redovisas på fredag och det har vi inte ens börjat på. Men vi ska ses innan skolan börjar imorgon i några timmar så då får vi förhoppningsvis en del gjort. Grupparbete på två är bättre än på fem!

Och hur grymt är det inte att kunna gå ner en trappa, hitta två säckar med kläder som ska slängas, rota igenom dem och hitta två fina tröjor som ser helt oanvända ut. Tack mamma!

Och hur underbart är det inte att jag har världens finaste syster som jag ska spendera tid med i veckan. Älskar min systeryster, båda mina syskon för del delen! Nää, bror min är ju inte så dum han heller. Syskon är bra att ha!

The house gets cold when you cut the heating

Jag måste ju vara lite smått knäpp. Sista dagen på jullovet idag och vad väljer jag att göra? Jag sätter alarmet på 7.10 och åker iväg till gymmet. Nära var det att jag bara stängde av alarmet och vände mig om men är glad att jag inte gjorde det. Har fått lite ny energi som jag forhoppningsvis kan omvandla till fler ord i tentan. Väldigt mycket tjat om den där jäkla tentan känns det som men ibland får man lägga livet på hyllan ett tag och prioritera plugget. Men på fredag har jag inget annat val än att lämna den och redovisa en annan uppgift och det känns bra.

Nu blir det frukost nummer 2 eller kan man kalla det lunch när klockan är halv elva?

I'm gonna pick up the pieces and build a lego house

Det går sakta men säkert frammåt det måste jag erkänna. Har småpluggat hela dagen idag vilket egentligen är det sämsta jag kan göra. Det känns som att man lägger ner så mycket mer tid än vad man egentligen gör. Men något resultat har det iaf gett för den är numera lite över 2700 ord lång. 3400 är max om jag inte vill minnas fel och det känns inte allt för långt borta. Försöker ha min mammas ord i bakhuvudet: Man måste inte alltid göra sitt bästa och sikta på högsta betyg. Så mitt mål denna gång är att ha en text som jag känner mig nöjd med, sen får den ge mig vilket betyg den banne mig vill. För godkänd, det tvivlar jag inte på att jag bli. Ska slänga in några ord till sen ska mamma få köra första läsningen av den! Andras åkikter är alltid till en hjälp.

Love will scar your makeup

Blev inget slakthus igår så det får undersökas någon annan gång men jag hade en bra kväll ändå. Riktigt bra. En av det bästa på länge. Så idag är jag glad även om dagen har fösvunnit innan jag ens märkt att den börjat. Så går det när sovmorgonen bli lite väl lång. Men ikväll bli det nog en dejt med soffan och någon film så orkar jag ta nya tag med hemtentan imorgon för idag virrar tankarna mest på annat!

300+

Idag blev det inte så stor ordökning men jag har fortfarande analysdelen kvar så det känns bra. Men böckerna, eller numera iPaden är stängd för denna dag. 300 ord+ gick jag men nu ska jag njuta av att det är fredag. Sovmorgon imorgon lär det bli oavsett var jag gör så trött som jag är så varför inte spendera kvällen på ett ställe som heter slakthuset? Bara jag som tycker att det låter aningen brutalt? Ah well, what to do. Får se vad de har att erbjuda i musik väg och om jag kan få röra lite på kroppen. Kan behövas när jag prioriterat bort träningen nu på senaste tiden.

Found it!

Det må vara lite sent nu när både jul och nyår passerat men stora, fluffiga snöflingor gör mig ändå lika glad.



Hemtentan är ca 1500 ord rikare vilket bättrar på humöret. 3,5 timma i bibblan jag sitt! Förhoppningsvis behöver jag inte plåga mig allt för mycket genom de sista 2000 orden. Men jag har laddat upp med en chokladkaka som stöd. Sen tänker jag slänga på ett rosa lack på naglarna för att sprida lite färgglädje. Min kreativa sida har fått jobba lite idag också. Ett nytt år och därmed behövdes det en ny kalender. Sagt och gjort så pallrade jag mig förbi Åhléns och grävde i djungeln. Förvånade mig själv med att välja en utan framsida, alltså en gör-det-själv kalender. Kom på att mamma gav mig årets (2011 då) väggkalender som innehöll massor med fina bilder. Så efter att ha framme saxen en sväng har jag nu mera en så här tjusig kalender:



Ja, som det kanske märkt har det gråa lilla molnet seglat bort för denna gång. Det märkte mor min på en gång i alla fall. Nu tänker jag ta ett glas rose, måla naglarna och sjunga vidare.

RSS 2.0